Firma australiana Data Dot Technology intentioneaza sa introduca in Romania, incepand cu al doilea trimestru al acestui an, un sistem electronic de protectie a autoturismelor care va permite identificarea masinilor si a subansamblelor prin aplicarea
Firma australiana Data Dot Technology intentioneaza sa introduca in Romania, incepand cu al doilea trimestru al acestui an, un sistem electronic de protectie a autoturismelor care va permite identificarea masinilor si a subansamblelor prin aplicarea unor microcipuri. Subsidiara romaneasca a firmei australiene a incheiat recent cu Inspectoratul General al Politiei (IGP) un protocol in urma caruia politistii urmeaza sa fie echipati cu dispozitive de citire a microcipurilor, pentru identificarea in trafic a autovehiculelor. Chestorul Bujor Florescu, seful Directiei Politiei Judiciare din IGP a declarat ca sistemul are ca scop reducerea criminalitatii, in special cu referire la furturile de masini, si a adaugat ca sistemul ar putea fi extins si in alte domenii, cum ar fi operele de arta. Firma urmeaza sa colaboreze si cu alte institutii precum Politia de Frontiera, Registrul Auto Roman. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.