Fostul primar al comunei Sacele a parasit, ieri, Penitenciarul Codlea, in urma unei hotarari a Curtii de Apel Brasov. Vasile Lata, incarcerat in luna iunie 2005, dupa ce procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pentru luare de mita, nu are ins
Fostul primar al comunei Sacele a parasit, ieri, Penitenciarul Codlea, in urma unei hotarari a Curtii de Apel Brasov. Vasile Lata, incarcerat in luna iunie 2005, dupa ce procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pentru luare de mita, nu are insa voie sa paraseasca Brasovul. Suspendat din functia pe care a detinut-o, Lata a incercat prin aparatorii sai, in timpul procesului, sa-si dovedeasca nevinovatia, cerand de fiecare data cercetarea in stare de libertate. In acelasi dosar a mai fost anchetat si Liviu Gheorghe Baciu, administrator si asociat unic la o societate comerciala din Brasov, acuzat de complicitate la luare de mita.
La 29 iunie 2005, Vasile Lata a fost surprins in flagrant, in timp ce primea suma de 60.000 euro in scopul retragerii unei actiuni civile initiata de Primaria Sacele ce avea ca obiect anularea unor contracte de vanzare-cumparare a unor terenuri. Potrivit anchetatorilor, Vasile Lata a pretins, in mod constant, suma de peste 150.000 euro. La fiecare termen, avocatii primarului au cerut continuarea procesului cu inculpatul in stare de libertate. Atat judecatorii de la Tribunalul Brasov cat si magistratii de la Curtea de Apel au respins sistematic cererea aparatorilor. La dosarul cauzei au fost anexate, treptat, peste zece volume de transcrieri ale unor convorbiri telefonice din care, sustineau avocatii, reiesea faptul ca Lata nu a cerut mita, ci a incercat sa recupereze niste bani imprumutati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.