Una dintre principalele tabere de tigani din Milano, in nordul Italiei, in care traiau circa o mie de persoane, dintre care majoritatea de origine romana, a fost distrusa aproape in intregime, in urma cu doua zile, din cauza unui incendiu. Potrivit R
Una dintre principalele tabere de tigani din Milano, in nordul Italiei, in care traiau circa o mie de persoane, dintre care majoritatea de origine romana, a fost distrusa aproape in intregime, in urma cu doua zile, din cauza unui incendiu. Potrivit Rompres, incendiul nu a facut victime, dar a devastat total o parte a taberei considerate ilegala de catre autoritati si a distrus partial o alta zona, autorizata de Primaria si Prefectura din Milano. Tabara, situata in nordul Capitalei economice italiene, este considerata drept una dintre cele mai importante din oras. Potrivit autoritatilor din Milano, circa 50 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Mai multe zeci de rulote au fost distruse si focul a fost stins dupa circa opt ore. Nu se cunosc deocamdata cauzele incendiului.
Un raport al asociatiei italiene de sprijin pentru populatiile tiganesti, Naga, arata ca intre 6000 si 8000 de persoane traiesc in conditii de saracie extrema in baracile raspandite in Milano si la periferia orasului. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.