Condamnat la trei de inchisoare pentru inselaciune, un bucurestean care a pretins ca este inspector al Oficiului National pentru Migratia Fortei de Munca (ONMFM) si se sustrage executarii pedepsei a fost dat, ieri, in urmarire generala si prin Interp
Condamnat la trei de inchisoare pentru inselaciune, un bucurestean care a pretins ca este inspector al Oficiului National pentru Migratia Fortei de Munca (ONMFM) si se sustrage executarii pedepsei a fost dat, ieri, in urmarire generala si prin Interpol.
Potrivit politistilor bucuresteni, Romeo Danut Petcu, in varsta de 41 de ani, a fost arestat preventiv in toamna anului 2004, pentru ca a pacalit mai multe persoane, promitandu-le locuri de munca in Austria. In acea perioada, Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca Petcu isi racola victimele dintre persoanele care dadeau anunturi pentru angajare la mica publicitate. Ca sa nu dea nimic de banuit, el se intalnea cu victimele, de fiecare data, in apropierea sediului ONMFM si le arata o legitimatie de inspector si mai multe inscrisuri oficiale cu antetul institutiei amintite.
Dupa ce se asigura ca a convins "asistenta" de bunele sale intentii, barbatul, in schimbul unor sume cuprinse intre 100 si 500 de euro, intocmea celor care ii cadeau in plasa contracte false de munca si chitante false de incasare a banilor, drept comision.
Apoi, spun anchetatorii, falsul functionar le spunea persoanelor respective sa astepte pana cand el le va anunta data plecarii. Cand victimele escrocului si-au dat seama ca au fost inselate, au depus plangeri la Politie. La inceputul lunii septembrie 2004, Petcu a fost prins de politisti de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Bucuresti, in timp ce incasa banii de la o noua victima. Pentru a-si pune in practica metoda ingenioasa, politistii au stabilit, in timpul anchetei, ca Petcu a avut si un complice.
Este vorba despre bucuresteanul Cristian D., 38 de ani, care, cu ajutorul unui computer, a falsificat legitimatia de inspector, precum si mai multe contracte de munca si chitante cu antetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
In acest dosar, instanta Judecatoriei Sectorului 1 l-a condamnat pe Petcu la 3 ani de puscarie pentru inselaciune, insa, pentru ca se sustrage pedepsei, a fost pus in urmarire.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.