Un fals inspector al Oficului National pentru Migratia Fortei de Munca (ONMFM) din cadrul Ministerului Muncii, condamnat la trei ani de inchisoare pentru inselaciune, a fost dat in urmarire generala si internationala. Romeo Danut Petcu, in varsta de
Un fals inspector al Oficului National pentru Migratia Fortei de Munca (ONMFM) din cadrul Ministerului Muncii, condamnat la trei ani de inchisoare pentru inselaciune, a fost dat in urmarire generala si internationala. Romeo Danut Petcu, in varsta de 41 de ani, a inselat mai multe persoane carora le-a promis locuri de munca in Austria. El isi racola victimele dintre persoanele care dadeau anunturi pentru angajare la mica publicitate, se intalnea cu acestea, de fiecare data, in apropierea sediului ONMFM si le arata o legitimatie de inspector si mai multe inscrisuri oficiale cu antetul institutiei. Apoi, in schimbul unor sume cuprinse intre o suta si cinci sute de euro le intocmea contracte false de munca si chitante false de incasare a banilor, drept comision. Ulterior, Petcu le spunea sa astepte pana cand el le va anunta data plecarii. Politistii au descoperit apoi, ca el a fost ajutat de bucuresteanul Cristian D., care a falsificat legitimatia de inspector, precum si mai multe contracte de munca si chitante cu antetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Danut Petcu a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru inselaciune si se sustrage executarii pedepsei, motiv pentru care a fost dat in urmarire. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.