Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a decanului Baroului Vaslui, avocatul Petru Blanita, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. In sarcina lui anchetatorii au retinut ca a pretins 10.000 de euro de la doi denuntat
Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a decanului Baroului Vaslui, avocatul Petru Blanita, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. In sarcina lui anchetatorii au retinut ca a pretins 10.000 de euro de la doi denuntatori, din care a primit 5.000 de euro, lasandu-i sa creada ca are influenta asupra unor magistrati din cadrul Tribunalului Vaslui si Parchetului corespunzator acestei instante. El a sustinut in fata acestora ca ar putea sa-i determine pe magistrati sa dispuna punerea in libertate a unor inculpati arestati, rude ale denuntatorilor, care erau cercetati pentru trafic de persoane intr-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, iar cercetarile continua in legatura cu alte denunturi formulate pentru fapte similare savarsite de acesta.
Petru Blanita a fost retinut de procurori la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, in urma audierii acestuia la sediul central al DNA si a flagrantului organizat de anchetatori.
Cu toate ca banii marcati au fost gasiti in biroul decanului, acesta si aparatorul sau, avocatul Vasile Apostol, au declarat ca totul este o inscenare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.