Cetateanul olandez de origine romana Mihail Dalacu, acuzat, alaturi de un alt olandez, de trafic cu peste o suta de kilograme de cocaina, va fi cercetat in stare de libertate, dupa ce magistratii Curtii de Apel Constanta au respins ieri propunerea p
Cetateanul olandez de origine romana Mihail Dalacu, acuzat, alaturi de un alt olandez, de trafic cu peste o suta de kilograme de cocaina, va fi cercetat in stare de libertate, dupa ce magistratii Curtii de Apel Constanta au respins ieri propunerea procurorilor de arestare preventiva. Mihai Dalacu si Theodorus Leonardus Bernard Van Der Korput au fost deferiti Justitiei pentru traficarea a peste o suta de kilograme de cocaina, adusa in Romania din Panama, procurorii constatand in timpul investigatiilor ca cei doi aveau relatii de afaceri din 1992.
Acestia au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv, sub acuzatia de trafic ilicit international cu droguri de mare risc, folosire de acte falsificate la autoritatea vamala si fals material in inscrisuri oficiale. Potrivit anchetatorilor, in luna martie 2005, au fost expediate din Panama catre Romania trei containere cu faina de peste, autoritatile romane avand suspiciuni cu privire la continutul transportului, cu atat mai mult cu cat existau indicii ca la bord ar fi fost si droguri. Astfel, in urma controlului facut asupra transportului la intrarea in port s-a constatat ca unul dintre containerele suspecte continea zece saci in care se aflau ascunse 98 de calupuri de diverse marimi si greutati care contineau cocaina. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.