Un subofiter criminalist de la Sectia 8 din Capitala risca sa stea intre 2 si 10 ani dupa gratii, dupa ce a fost prins luand mita. Directia Generala Anticoruptie (DGA) si Serviciul Secret al Ministerului Administratiei si Internelor l-au prins pe pol
Un subofiter criminalist de la Sectia 8 din Capitala risca sa stea intre 2 si 10 ani dupa gratii, dupa ce a fost prins luand mita. Directia Generala Anticoruptie (DGA) si Serviciul Secret al Ministerului Administratiei si Internelor l-au prins pe politist in flagrant, in urma cu 2 zile, chiar in fata institutiei unde acesta lucra.
Agentul de politie Ionel Baciu a fost deja retinut si urmeaza ca procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti sa emita mandat de arestare preventiva pentru savarsirea a 2 infractiuni de trafic de influenta. Politistul este acuzat ca a cerut 4.000 de euro unei persoane in schimbul procurarii unui pasaport diplomatic. Marti, el a fost surprins, chiar in fata Sectiei 8, cand incasa 1.500 de euro din suma pretinsa. Anchetatorii spun ca verificarile in acest dosar au inceput in urma cu o luna, desi comportamentul politistului nu dadea de banuit. Agentul Baciu lucrase la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, iar din luna noiembrie 2005 activa la Sectia 8, Biroul Criminalistic. Oamenii legii au reusit insa sa obtina date potrivit carora colegul lor se ocupa cu afaceri necurate. Pentru dezvoltarea informatiilor in cauza, au fost folositi investigatori sub acoperire, care au reusit, cu sprijinul tehnic al ofiterilor din Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, realizarea flagrantului. Astfel s-a stabilit ca la 16 februarie a.c., Baciu a pretins si primit 100 de euro de la un cetatean roman caruia i-a promis procurarea unei legitimatii de politist. Spunand ca poate interveni pe langa functionari publici fata de care are o anumita influenta si poate obtine documentul dorit, politistul a luat banii, fara insa a-i transmite legitimatia. De asemenea, aplicand aceeasi metoda, politistul a cerut 4.000 de euro pentru procurarea unui pasaport diplomatic.
La 7 martie a.c., Baciu, aflat in timpul serviciului, l-a informat pe seful sau ca iese din unitate pentru ca are ceva de rezolvat. In timp ce se afla in masina "cunostintei" care venise la Sectia 8, agentul Baciu a fost ridicat de DGA si ofiterii de informatii, asupra sa fiind gasiti 1.500 de euro, avansul din suma solicitata. Baciu a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi intreprinse masurile legale ce se impun pentru prezentarea acestuia, cu dosar penal, in fata instantei de judecata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.