Workshop-casting pentru opera jazz
Fundatia Culturala "Interzone", Muzeul Literaturii Romane si Teatrul Metropolis organizeaza pe 26 iunie, la ora 17.00, in cladirea Muzeului Literaturii un workshop-casting sustinut de dramaturgul Savian
Workshop-casting pentru opera jazz
Fundatia Culturala "Interzone", Muzeul Literaturii Romane si Teatrul Metropolis organizeaza pe 26 iunie, la ora 17.00, in cladirea Muzeului Literaturii un workshop-casting sustinut de dramaturgul Saviana Stanescu si muzicianul Mircea Tiberian, in vederea realizarii proiectului "Tarot-Opera Jazz", un spectacol interactiv. La workshop pot participa actori, dansatori si muzicieni. Proiectul este sprijinit de Administratia Fondului Cultural National. (D.C.)
Balet si teatru la Sibiu
In luna iulie, principalele elemente ale programului "Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007" vor fi baletul, teatrul si concertele. Seria evenimentelor culturale ale lunii iulie incepe in perioada 3-13 iulie, cu o mini-stagiune de balet in cadrul careia vor fi prezenti pe scena balerini din Germania si Italia. Potrivit organizatorilor, cele trei trupe vor prezenta publicului sibian atat spectacole de balet clasic, cat si spectacole de balet contemporan. Intre 20 si 22 iulie va avea loc Festivalul International al Teatrului Liber. Fiecare dintre cele trei zile ale festivalului va cuprinde trei momente importante. Dimineata, publicul va putea participa la atelierele de teatru care vor fi conduse de nume sonore ale lumii teatrului: Ludmila Patlanjoglu, Dan Puric, Matz Schaltz. Dupa-amiaza, vor avea loc spectacolele de teatru liber, iar seara vor avea loc
concerte. (M.A.)
Metode alternative de actorie
Eugen Buica, fondatorul The Acting Corps, o scoala de actorie de la Hollywood, va sustine doua wokshop-uri de arta actorului la Bucuresti, in perioada 23 iulie-3 august, intr-un proiect initiat de Fundatia Teatrul Fara Frontiere. Proiectul "Masterclass - metode alternative/complementare de studiu al artei actorului" cuprinde un workshop dedicat metodei americanului Sanford Meisner si un altul dedicat metodei Michael Cehov, informeaza fundatia. Primul, metoda Sanford Meisner, va avea loc intre 23 si 27 iulie, iar cel de-al doilea, dedicat metodei Michael Cehov, se va desfasura intre 30 iulie si 3 august. Proiectul este sprijinit de Administratia Fondului Cultural National, Institutul Cultural Roman si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica. La workshop-uri se pot inscrie, pana pe 10 iulie, actori, regizori, scenografi, teatrologi, studenti. (M.A.)
"Best of" Radio Romania Cultural
Pe timp de vara, cand consumul de radio (media, carte) scade fata de restul anului, Radio Romania Cultural le propune ascultatorilor un "Best of". Incepand cu 25 iunie si pana la inceputul toamnei, Radio Romania Cultural va oferi o selectie a celor mai bune piese de teatru, concerte, emisiuni muzicale, emisiuni de publicistica din domeniul culturii, documentare si nu numai, personalitati, momente, teme si dezbateri pe care doriti sa le ascultati sau sa le reascultati. Contactul cu realitatea si cu actualitatea culturala il vor asigura deja consacratele emisiuni de dimineata Espresso si Matinal de weekend, sau, la orele dupa-amiezii, Pasaport european, cu informatii, relatari si comentarii despre proiectele care se desfasoara la Sibiu - Capitala europeana a culturii 2007. (D.C.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.