Guvernul a decis, in sedinta de ieri, suplimentarea bugetului Ministerului Finantelor Publice cu suma de 12,2 milioane de lei noi (in jur de 3,5 milioane de euro), ce va fi directionata pentru reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Arbitraj Interna
Guvernul a decis, in sedinta de ieri, suplimentarea bugetului Ministerului Finantelor Publice cu suma de 12,2 milioane de lei noi (in jur de 3,5 milioane de euro), ce va fi directionata pentru reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Arbitraj International a Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii (ICSID), cu sediul la Washington. Ministerul Finantelor este mandatat sa reprezinte Romania in fata Curtii de Arbitraj International incepand din toamna anului trecut. In prezent, sunt inregistrate pe rolul Curtii de Arbitraj patru cauze pentru care valoarea cheltuielilor de reprezentare este estimata la sumele de 2 milioane de dolari (aproximativ 1,7 milioane de euro), 400.000 euro, 475.000 euro si 875.000 euro. Cele doua cauze pentru care au fost desemnate deja casele de avocatura care vor reprezenta interesele statului roman se refera la un dosar depus de firma EDF, fostul operator al magazinelor duty-free de pe aeroportul Henri Coanda, si cel inaintat de grupul European Drinks. In acelasi timp, MFP urmeaza sa desemneze avocatii in alte doua cauze, respectiv Rompetrol si Spyridon Roussalis, in care statul roman este parte. Pentru reprezentarea la ICSID, Ministerul Finantelor a selectat sapte case de avocatura care vor fi folosite de toate institutiile statului care au litigii la ICSID.
Plata onorariului va fi facuta de Ministerul Finantelor Publice. Cele sapte case de avocatura sunt: Tuca si Asociatii si White&Case LLP; Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen si Freshfields Bruckhaus Deringer; Lalive & Associes, Etude d'avocats Geneva impreuna cu Societatea de Avocati Leaua & Cadar si Cabinet Individual de Avocatura Victor Tanasescu; Musat si Asociatii; Hayhurst Robinson in consortiu cu Morgan Lewis; Baker & McKenzie; Bostina si Asociatii in consortiu cu Beirne Maynard & Parsons LLP. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.