Un agent de politie din Capitala, din cadrul Sectiei 8, a fost prins in flagrant, in urma cu doua zile, in momentul in care primea 1500 de euro de la o persoana care vroia sa-si procure un pasaport diplomatic. Conform IGPR, flagrantul a fost realizat
Un agent de politie din Capitala, din cadrul Sectiei 8, a fost prins in flagrant, in urma cu doua zile, in momentul in care primea 1500 de euro de la o persoana care vroia sa-si procure un pasaport diplomatic. Conform IGPR, flagrantul a fost realizat de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA) si procurori ai Parchetului Tribunalului Bucuresti. Cercetarile in caz au inceput in cursul lunii februarie, cand ofiteri ai DGA au obtinut informatii cu privire la mai multe ilegalitati comise de catre Ionel B., in ancheta fiind folositi si ofiteri sub acoperire.
Astfel, acestia au stabilit ca, la data de 16 februarie, agentul a pretins si primit o suta de euro de la un roman, caruia i-a promis procurarea unei legitimatii de politist. Spunand ca poate interveni pe langa functionari publici fata de care are o anumita influenta si poate obtine documentul dorit, politistul a luat banii, fara insa a-i transmite legitimatia. De asemenea, aplicand aceeasi "metoda", Ionel B. a pretins patru mii de euro unei alte persoane, careia i-a promis procurarea unui pasaport diplomatic, la data realizarii flagrantului politistul primind un avans din suma solicitata, respectiv cei 1500 de euro. Ionel B. a fost retinut de catre Parchet, el urmand sa fie prezentat in fata judecatorilor pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.