Stimata redactie,
Din respect pentru Dumneavoastra, permiteti-mi sa clarific cateva aspecte legate de "replica" colegilor care se delimiteaza de mine. (Nota redactiei: vezi schimbul de replici din editiile din 25 februarie si 3 martie ale ziaru
Stimata redactie,
Din respect pentru Dumneavoastra, permiteti-mi sa clarific cateva aspecte legate de "replica" colegilor care se delimiteaza de mine. (Nota redactiei: vezi schimbul de replici din editiile din 25 februarie si 3 martie ale ziarului ZIUA.)
1. Intr-un concurs, criteriile de inscriere, desfasurare si notare a concursului sunt stabilite intotdeauna de catre organizator (adica angajator), in speta de catre seful Compartimentului Balet al Operei Nationale din Bucuresti, Mihai Babusca, si in nici un caz de catre membrii comisiei. De altfel, articolul pe care l-am publicat in data de 25 februarie, "Concurs la Opera Nationala din Bucuresti!", specifica foarte clar acest lucru! Ca atare, in ordinea fireasca si logica a lucrurilor, personal, nu aveam de ce sa-i invinovatesc pe ceilalti membri ai comisiei!
2. A existat o sedinta dupa incheierea oficiala a procesului verbal final, mai exact pe data de 22 februarie, ora 14 si 30 de minute, la o distanta in timp de 6 zile, la care au fost chemati de catre directorul general al Operei, Catalin Arbore, toti membrii comisiei, cat si sefa serviciului Resurse Umane, d-na Nicoleta Stancila, si nu cum eronat au prezentat membrii comisiei in articolul "Colegii se delimiteaza de Simona Somacescu"! Problema a fost ca, desi am fost chemati sa discutam despre desfasurarea concursului, dir. gen. Catalin Arbore si-a inceput alocutiunea cu urmatoarea fraza: "Dragii mei, n-avem ce face, trebuie sa ne intelegem ca fratii, sa cadem de acord, pentru ca, daca refac concursul, pierd posturile!". Practic, asa cum am spus in articolul meu, fusesem pusa in fata unui fapt deja hotarat. Cu toate acestea, ca artist si om de teatru, am pledat ferm ca, in lipsa unor criterii dinainte stabilite, nu poate exista concurs. Sedinta a durat mai bine de 2 ore! Cred ca ar fi fost intr-adevar interesant, pentru opinia publica, sa fi aflat ca, intrebandu-l pe dir. gen. al Operei, Catalin Arbore, pe baza caror criterii acorda Derogare de studii superioare (categorie aflata in concurs), dumnealui mi-a raspuns: "Draga mea, balerinii, cand termina liceul, sunt foarte obositi, asa incat nu-i putem forta sa invete, sa faca o facultate. Avand in vedere ca absolva liceul la 18 ani, in 7 ani, pana la 25 de ani, e bun de o derogare de studii superioare!".
3. Prin felul in care si-au conceput "replica", ceilalti membri ai comisiei arata ca sunt in continuare manipulati!!!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.