Organizatia judeteana Braila a PNL a fost dizolvata printr-o decizie luata la nivelul Biroului Permanent Central, fiind pentru prima data in istoria postdecembrista a partidului cand se hotaraste desfiintarea unei filiale, informeaza Mediafax. Dizolv
Organizatia judeteana Braila a PNL a fost dizolvata printr-o decizie luata la nivelul Biroului Permanent Central, fiind pentru prima data in istoria postdecembrista a partidului cand se hotaraste desfiintarea unei filiale, informeaza Mediafax. Dizolvarea organizatiei presupune ca totul se va lua de la zero, prin reinscrierea in partid a tuturor membrilor, dupa care vor fi organizate alegeri in 40 de comune, trei orase si in municipiu, proces programat sa dureze trei luni, timp in care filiala braileana nu va mai exista oficial. "Este o decizie grava, pe care, personal, am dorit sa o evit. Este urmarea directa a unor destabilizari produse in cadrul filialei brailene de o aripa aflata sub influenta social-democrata, care s-a constituit intr-un asa-numit PNL 2", a declarat ieri fostul presedinte interimar al PNL Braila, senatorul Dan Sabau. El il considera vinovat pentru aceasta situatie pe primarul Constantin Cibu, sustinand ca acesta s-a organizat intr-un asa-numit "PNL 2", aflat sub influenta PSD, care a lucrat sistematic la destabilizarea filialei. Decizia de dizolvare a PNL Braila vine dupa mai mult de un an de framantari in interiorul filialei, generate de lupta pentru sefia organizatiei judetene, data intre tabara senatorului Dan Sabau si cea a primarului Constantin Cibu, acestuia din urma fiindu-i ridicat sprijinul politic de catre Alianta DA. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.