Medicii bucuresteni trebuie sa incheie, din 15 martie, conventii cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), care sa le permita eliberarea concediilor medicale, potrivit Ordonantei de Urgenta 158 din 2005, a declarat, pentru Me
Medicii bucuresteni trebuie sa incheie, din 15 martie, conventii cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), care sa le permita eliberarea concediilor medicale, potrivit Ordonantei de Urgenta 158 din 2005, a declarat, pentru Mediafax, Cristina Calinoiu, purtator de cuvant al CASMB. In baza respectivelor conventii, certificatele medicale vor putea fi decontate din fondurile bugetului de stat, a mai spus purtatorul de cuvant. Semnarea conventiilor este un proces continuu si nu vizeaza o perioada limitata de timp. "CASMB anunta ca, in conformitate cu prevederile OUG 158/2005, incepand cu data de 15 martie 2006, demareaza activitatea de incheiere a conventiilor de eliberare a concediilor medicale", a precizat Cristina Calinoiu. Depunerea raportarilor lunare va fi facuta, in functie de specificul activitatii - medici de familie, medici specialisti in ambulatoriu, medici stomatologi, medici din unitatile spitalicesti, la mai multe sedii ale CASMB. Casa primeste raportarile privind concediile medicale din luna ianuarie pana in 17 martie, termenul fiind prelungit dupa ce evidenta concediilor medicale a fost transferata de la Ministerul Muncii la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Pentru luna februarie, raportarile vor fi primite pana in 25 martie, dupa care activitatea ar putea intra in normal. Inspectorii CASMB verifica periodic, prin sondaj, concediile medicale emise de doctori, pentru a evita eliberarea unor documente nejustificate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.