Deputatul PSD Ion Stan a criticat miercuri, intr-o declaratie remisa presei, proiectul initiat de Ministerul Justitiei privind organizarea si desfasurarea activitatilor de control al averilor si de verificare a conflictelor de interese, sustinand ca
Deputatul PSD Ion Stan a criticat miercuri, intr-o declaratie remisa presei, proiectul initiat de Ministerul Justitiei privind organizarea si desfasurarea activitatilor de control al averilor si de verificare a conflictelor de interese, sustinand ca "tinde sa legifereze caracteristicile definitorii ale unui stat politienesc". Initiativa ministrului Justitiei se inscrie, din pacate pentru Putere si din fericire pentru Opozitie, in trendul continuu ascendent al gafelor de pe urma carora doamna ministru Monica Macovei se va alege cu un binemeritat loc in antologia incompetentei", se arata in declaratia lui Ion Stan. El considera ca denumirea de "Directie Nationala de Integritate" este un afront la adresa unui intreg popor". Aceasta directie fiind nationala ne duce cu gandul ca doamna ministru are in intentie sa infiinteze o institutie care sa vegheze la integritatea morala a natiunii. Asadar, un jandarm al moralitatii si probitatii nationale", a spus Stan. El mai considera ca exista o ambiguitate a denumirii organismului proiectat pentru controlul averilor sau al corectitudinii declaratiilor de avere, acesta tinzand sa semene cu un instrument anticonstitutional si antidemocratic "prin care Puterea sa poata confisca dupa bunul plac averile cui si cand doreste, dupa modelul stalinist de notorietate al anilor 50".
El mai critica procedurile care ar urma sa fie puse la indemana inspectorilor financiari, "care sunt lipsite de respectul prezumtiei de nevinovatie, ceea ce contravine flagrant unor prevederi esentiale ale Constitutiei". De asemenea, Ion Stan reclama "usurinta cu care, in baza unor semnalari care pot fi mincinoase, pot fi declansate actiuni de natura a incalca grav dreptul la imagine, viata intima, familiala si privata a persoanelor". Aceste motive si altele constituie, in opinia deputatului PSD, argumente intemeiate pentru a cere demisia de onoare a ministrului justitiei, Monica Macovei.(R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.