Generalul maior cu doua stele Marin Maciuca din MApN, implicat in 2004 in incheierea contractelor de asigurari ale masinilor Armatei cu firma ARDAF, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a fost trecut in rezerva de presedintele Traian Basescu.
Generalul maior cu doua stele Marin Maciuca din MApN, implicat in 2004 in incheierea contractelor de asigurari ale masinilor Armatei cu firma ARDAF, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a fost trecut in rezerva de presedintele Traian Basescu. In martie 2005, generalul Marin Maciuca a fost schimbat din functia de sef al Comandamentului Logistic Intrunit dupa o ancheta interna a MApN si dupa ce el a fost audiat de procurorii anticoruptie in legatura cu legalitatea contractelor de asigurare a autoturismelor Armatei si cu "anumite aspecte reiesite dintr-o verificare pe linie militara". Cand a fost convocat prima oara la audieri de procurori Marin Maciuca s-a internat in spital, avocatul sau anuntand atunci anchetatorii ca ar fi "deprimat si stresat". Ulterior, generalul maior Marin Maciuca a fost numit comandant al Scolii de Aplicatie pentru Logistica de la Chitila.
MApN dat in judecata
In 13 iunie 2005, Astra Asigurari a castigat procesul impotriva UM 02574 privind licitatia pentru asigurarea parcului auto al Ministerului Apararii Nationale (MApN), derulata in 2004. Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat in favoarea companiei Astra, precizand ca la baza acestei rezolutii sta faptul ca "societatea ARDAF s-a abatut de la oferta unica propunand o oferta conditionata si nedeterminata". Licitatia s-a defasurat pe 20 decembrie 2004, la sediul UM 02574, valoarea contractului fiind de aproape 68 miliarde lei. La licitatie participasera sase societati, iar dupa deschiderea dosarelor, comisia a desemnat castigatoare compania Astra. Decizia a fost confirmata in data de 21 decembrie 2004, de catre generalul Marin Maciuca, presedintele comisiei de adjudecare si seful din acel moment al Comandamentului Logistic Intrunit din MApN, printr-o adresa trimisa societatii de asigurare. In 22 decembrie, ARDAF a depus o contestatie in care sustinea ca nu este de acord cu rezultatul licitatiei. In aceeasi zi, presedintele comisiei a schimbat rezultatul licitatiei, astfel incat ARDAF a devenit castigatorul celor 68 de miliarde de lei, se arata in comunicatul Astra.
In ianuarie 2005, Astra Asigurari a introdus la Tribunalul Bucuresti o actiune impotriva Ministerului Apararii si a UM 02574 prin care a cerut "anularea intregii proceduri de atribuire a contractului de achizitie de servicii de asigurare RCA pentru parcul de autovehicule ale MApN, desfasurata in 20 decembrie 2004, precum si suspendarea executarii contractului pana la solutionarea definitiva a actiunii in anulare". (D.E.I.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.