Dan Chisu (foto) porneste intr-o noua expeditie: Peru. El va realiza un documentar avand ca subiect practicile samanice. Echipa DaKino TV a hotarat sa fie martora unui experiment riscant pentru un amator in domeniu, respectiv Cristian Carcu, membru a
Dan Chisu (foto) porneste intr-o noua expeditie: Peru. El va realiza un documentar avand ca subiect practicile samanice. Echipa DaKino TV a hotarat sa fie martora unui experiment riscant pentru un amator in domeniu, respectiv Cristian Carcu, membru al expeditiei. Contactat de membrii echipei, Juan Flores, samanul cunoscut sub numele de Maestro, a accepatat sa-l asiste si sa-l initieze pe Carcu, obtinand acordul pentru realizarea filmului. Cristian Carcu este regizor si filolog clujean, cunoscator al traditiilor samanice din Peru. Procesul de initiere este unul periculos, deoarece sunt foarte multe cazuri in care intoarcerea in lumea reala nu se mai produce sau lasa sechele grave pe o perioada foarte lunga de timp. De aceea, Carcu a semnat o declaratie in fata notarului si a camerei de luat vederi in care isi asuma riscul, pe propria raspundere, pentru experienta prin care va trece. Mentorul lui este Jeremy Narby, cel mai mare specialist in cultura samana, autor al cartilor "Sarpele cosmic: ADN si originile cunoasterii" (1998), "Samanii in timp: 500 de ani pe calea Cunoasterii" (2001) si "Inteligenta in natura" (2005).
Oriunde in lume, samanii sunt considerati in egala masura, tamaduitori, clarvazatori, conducatori spirituali ai comunitatii in care traiesc si, in unele locuri, chiar preoti. Fara a fi ceea ce denumim, in general, "vraci", samanii folosesc practici stravechi pentru a-i vindeca pe suferinzi de afectiuni in fata carora medicina conventionala s-a dovedit neputincioasa. Ceea ce ii reprezinta este dedublarea spirituala, migrarea catre o alta realitate. "Solutiile" pentru o parte din problemele cu care ne confruntam isi gasesc rezolvarea prin migrarea in "realitatea paralela", sustin ei.
Echipa care va participa la expeditia "Descoperirea unui mit - samanii peruani" este compusa din: Dan Chisu - conducatorul expeditiei, regizor, realizator; Alexandru Molovata - fotograf; Bogdan Slavescu - cameraman; Ovidiu Gyarmath - director de imagine; Cristian Carcu - regizor, filolog, subiectul experimentului; Victor Melian - producator. Expeditia incepe oficial joi (9 martie), data in care echipa va pleca din Romania cu destinatia Lima. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.