Democratul Marius Marinescu l-a facut mincinos pe vicepremierul George Copos, pentru ca acesta nu a fost de acord cu initiativa sa legislativa, discutata ieri in cadrul Comisiei Juridice din Senat. Proiectul senatorului PD prevedea comasarea a trei a
Democratul Marius Marinescu l-a facut mincinos pe vicepremierul George Copos, pentru ca acesta nu a fost de acord cu initiativa sa legislativa, discutata ieri in cadrul Comisiei Juridice din Senat. Proiectul senatorului PD prevedea comasarea a trei agentii de stat: Agentia pentru IMM, ARIS si Directia Mediului de Afaceri intr-o singura institutie care s-ar fi numit Autoritatea Romana pentru Mediul de Afaceri. Initiativa ar fi dus la desfiintarea postului de vicepremier, ocupat in prezent de Copos, acesta ramanand insa la sefia institutiei create prin comasare. Prezent la dezbateri, George Copos a sustinut ca initiativa democratului nu este binevenita, cu atat mai mult cu cat mai sunt sase luni pana la momentul integrarii Romaniei in UE. "Este o minciuna ce spune Copos! Eu nu desfiintez nimic, ci comasez totul! Sa lasam interesele personale deoparte! Pana acum, cu institutiile pe care le avem am generat birocratie si coruptie!", a rabufnit democratul. "Vorbim de institutii care nu functioneaza. IMM-urile nu fuctioneaza. Nu te supara, George, dar trebuie sa facem ceva pentru mediul de afaceri! Hai, te rog eu, fii realist si obiectiv!", a continuat Marinescu pe un ton usor indulcit, dupa ce colegii din Comisia Juridica i-au atras atentia ca modul sau dur de adresare nu este caracteristic discutiilor din comisie. Argumentele lui Copos exprimate in sedinta nu l-au linistit insa pe Marinescu, cei doi continuandu-si disputa si pe holurile Senatului, dupa ce au iesit de la comisie. Dezbaterile pe marginea proiectului democratului au fost suspendate, urmand a fi reluate intr-o alta sedinta, la care vor participa si senatorii din Comisia de administratie. De altfel, mai multi senatori din Comisia Juridica au apreciat ca avizul pe initiativa respectiva va fi negativ. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.