Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului delegat pentru control, Cristian David, sa verifice situatia contractului incheiat in urma cu trei ani intre Regia Autonoma de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) si socie
Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului delegat pentru control, Cristian David, sa verifice situatia contractului incheiat in urma cu trei ani intre Regia Autonoma de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) si societatea Dracula Park, pentru constituirea parcului turistic si de agrement de la Snagov, dupa ce a constatat o lipsa de reactie din partea RAAPPS in rezilierea acestui acord. Decizia a fost luata in sedinta de ieri a Guvernului, pe baza unei note prezentata de ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Mihai Voicu, ne-au declarat surse guvernamentale. In nota SGG se aminteste ca RAAPPS si Dracula Park au incheiat, in 2003, un contract de asociere in participatiune, incheiat pe o perioada de 49 ani, pentru realizarea parcului turistic si de agrement, prin care Regia asigura, in comuna Snagov, o suprafata de teren de 460 hectare pentru realizarea proiectului.
Proceduri nefinalizate
Potrivit surselor, in document se arata ca, in februarie 2005, Consiliul de Administratie al RAAPPS a decis rezilierea contractului, fara insa ca procedurile necesare in acest sens sa fie finalizate. Constatand lipsa de reactie a RAAPPS pentru solutionarea acestei probleme, premierul a cerut ministrului delegat pentru control sa verifice situatia si sa propuna masurile administrative si juridice pentru rezolvarea cazului.
Reamintim ca proiectul Dracula Park a fost lansat in noiembrie 2001, locatia aleasa in prima varianta fiind Sighisoara. Proiectul a fost una dintre initiativele de inceput de mandat ale fostului ministru al Turismului, Dan Matei Agathon (foto). Ulterior, Guvernul Nastase a decis amplasarea parcului la Snagov, pe un teren aflat in proprietatea privata a statului si in administrarea RAAPPS. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.