Tensiunile din coalitia aflata la putere in Bulgaria devin tot mai evidente, dupa ce fostul director al centralei nucleare de la Kozlodui, Iordan Kostadinov, a fost acuzat de coruptie, relateaza Medifax. Miscarea Nationala Simeon al II-lea (MNSII), p
Tensiunile din coalitia aflata la putere in Bulgaria devin tot mai evidente, dupa ce fostul director al centralei nucleare de la Kozlodui, Iordan Kostadinov, a fost acuzat de coruptie, relateaza Medifax. Miscarea Nationala Simeon al II-lea (MNSII), pe listele careia Kostadinov a fost ales deputat, a lansat atacuri la adresa desfasurarii luptei impotriva coruptiei. Este vorba de o tentativa de discreditare a unui membru al Parlamentului, a declarat un reprezentant al Miscarii, subliniind ca partidul este in favoarea unei lupte impotriva coruptiei meticuloase, sistematica si transparenta, dar ca unele reguli trebuie sa fie facute clare. Desi Consiliul de Coordonare Anticoruptie nu a decis si nu si-a aprobat inca propriul statut, membrii sai deja lanseaza acuzatii, a obiectat responsabilul MNSII, adaugand ca procedura a fost incalcata prin publicarea de materiale incriminatorii in lipsa parlamentarului acuzat. Grupul parlamentar al formatiunii nu va tolera ca astfel de informatii despre membri ai Parlamentului sa fie date publicitatii inainte ca instanta sa decida daca persoana respectiva este sau nu vinovata, a mai precizat oficialul bulgar. La randul sau, Kostadinov a declarat ca va solicita demisia ministrului de Interne, socialistul Rumen Petkov, in cazul in care va fi gasit vinovat de acuzatiile care i-au fost aduse. Potrivit deputatului MNSII, incriminarea sa ar avea drept obiectiv discreditarea centralei nucleare de la Kozlodui, chiar intr-un moment in care bulgarii incearca sa "salveze" unitatile trei si patru, ce ar trebui inchise pana la 1 ianuarie 2007, precum si inducerea in eroare a expertilor europeni. Fostul director al centralei de la Kozlodui a fost acuzat, la inceputul saptamanii, de incalcarea prevederile legale privind achizitiile publice. Potrivit unei evaluari a organelor de control fiscal, neregulile au fost constatate in perioada 2004-2005. Consiliul anticoruptie a recomandat ca dosarul sa fie adus in atentia procuraturii, mai precizeaza Mediafax. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.