O casa de tip familial din comuna Pipera, amenajata la standarde europene, gazduieste, gratie unui proiect al Primariei Sectorului 2, un grup de 12 copii abandonati de parinti. Primarul Neculai Ontanu a decis infiintarea acestei locuinte in cadrul pr
O casa de tip familial din comuna Pipera, amenajata la standarde europene, gazduieste, gratie unui proiect al Primariei Sectorului 2, un grup de 12 copii abandonati de parinti. Primarul Neculai Ontanu a decis infiintarea acestei locuinte in cadrul proiectului "Casa de vis" - primul model de acest gen din Capitala. Edilul spera ca acesti copii vor putea gasi in cadrul acestui proiect modelul cautat al unor parinti adevarati. "Iubim foarte mult copiii, ei sunt scopul", au spus cei doi parinti sociali. Tatal, Beni, in varsta de 27 de ani, provine si el dintr-o familie numeroasa. Alaturi de sotie, isi doreste foarte mult sa-i poata ajuta pe copiii abandonati. "Este o dorinta mai veche a noastra si intamplator am aflat de acest proiect. Am acceptat cu draga inima sa fim alaturi de acesti copii, care au nevoie de o familie. Eu lucrez si ma voi preocupa sa-i duc la scoala, sotia mea avand sarcina sa ii ajute la lectii", a spus Beni. Mama, Rodica, in varsta de 27 de ani, este licentiata in asistenta sociala si a lucrat mai multi ani ca profesor. "Sunt destul de echipata ca sa fac fata acestor cerinte. Imi plac foarte mult copiii, ei sunt pasiunea mea cea mai mare", a spus Rodica.
Obiectivele proiectului "Casa de vis" sunt de a asigura sanse egale copiilor institutionalizati, formarea unor deprinderi necesare pentru autonomie personala si sociala, sub directa indrumare a unor parinti sociali, asigurarea unei alimentatii suficiente si echilibrate, dezvoltarea unor constiinte morale si de apartenenta la comunitate. Cei 12 copii - patru fete si opt baieti -, cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, au fost selectati de asistentii sociali, avand un potential crescut de asimilare a deprinderilor de adaptare. Familia sociala cu cei 12 copii va fi ajutata in gospodarie de doua matusi sociale. Toate cheltuielile casei, utilitati si alimente, vor fi suportate de Primaria Sectorului 2, mama si tatal din acest proiect fiind remunerati tot de la bugetul local, ca si asistentii sociali. Selectarea parintilor sociali a vizat in special cunostinte in domeniul psihologiei copilului, pedagogiei sociale si drepturilor fundamentale ale copilului, precum si participarea la activitati in cadrul unui apartament social al administratiei locale. Primaria Sectorului 2 a investit pentru constructia acestei case sociale circa 350.000 euro, aceasta avand in dotare patru dormitoare, bucatarie, spatii de joaca, patru bai, curte cu garaj.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.