In cadrul celei de a VI-a editii a Festivalul International de Film "Portrete de femei", in aceasta seara, de la orele 20.00, va rula la Cinema "Elvira Popescu" din Bucuresti (in incinta Institutului Francez) pelicula poloneza "Atinge-ma" (2003) a ci
In cadrul celei de a VI-a editii a Festivalul International de Film "Portrete de femei", in aceasta seara, de la orele 20.00, va rula la Cinema "Elvira Popescu" din Bucuresti (in incinta Institutului Francez) pelicula poloneza "Atinge-ma" (2003) a cineastelor Anna Jadowska si Ewa Stankiewicz.
"Dorim sa va prezentam o realitate haioasa, irationala, cateodata distructiva sau inocenta - pe scurt, realitatea in care traim", afirmau cele doua. O tanara se indragosteste de un actor de mana a doua. Idolul ei insa tanjeste dupa o prostituata, pe care o vede in fereastra unui bordel. Intr-un apartament vecin cu cel al tinerei izbucneste o cearta. Politistul chemat sa calmeze situatia se indragosteste la randul sau de o femeie mai in varsta. Insa aceasta se descotoroseste foarte repede de amantii sai.
"Atinge-ma" este un film despre soarta catorva oameni care doresc sa iubeasca si sa fie iubiti. Pelicula a castigat Premiul FIPRESCI pentru "Cea mai buna productie independenta", la cea de a XXVII-a editie a Festivalului de Film Polonez, Gdynia, 2003 si Marele Premiu la Festivalul Producatorilor Independenti de Film "Slamdance Poland", 2004.
Anna Jadowska si Ewa Stankiewicz sunt absolvente ale Scolii Nationale de Film, Televiziune si Teatru din Lodz, fiind, de asemenea, detinatoarele unor diplome in filologie polona (Universitatea din Wroclaw). Jadowska a lucrat pentru o lunga perioada ca reporter la Radioul Polonez din Wroclaw. Unul dintre documentarele sale, intitulat "Un cuplu de indragostiti" a obtinut Premiul Publicului la Festivalul de Film din Turk (Finlanda). Este autoarea unor nuvele si povestiri publicate in reviste literare. Stankiewicz colaboreaza cu Televiziunea Poloneza, iar reportajele sI filmele sale documentare au fost premiate in repetate randuri. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.