Politistii hunedoreni au finalizat, ieri, dosarul ziaristilor de la "Romania libera" si "Evenimentul zilei" care au fost agresati, in urma cu doi ani si jumatate, pe o strada din Petrosani. Potrivit anchetatorilor, jurnalistii au fost atacati si lovi
Politistii hunedoreni au finalizat, ieri, dosarul ziaristilor de la "Romania libera" si "Evenimentul zilei" care au fost agresati, in urma cu doi ani si jumatate, pe o strada din Petrosani. Potrivit anchetatorilor, jurnalistii au fost atacati si loviti de doi indivizi din orasul Petrila, instigati de un om de afaceri din aceeasi localitate. Incidentul a avut la baza articolele critice scrise de corespondentul ziarului "Romania Libera" la adresa omului de afaceri si asociatilor sai.
Unul dintre jurnalistii batuti, corespondentul ziarului "Romania Libera" Carmen Cosman, s-a declarat multumit de modul in care a fost finalizat dosarul. "Le multumesc politistilor care au instrumentat dosarul. Sunt multumita ca dosarul a fost instrumentat corect si ca politistii nu au pornit pe tot felul de piste false lansate in 2003, in incercarea de a se ascunde adevarul. Sper ca si Justitia va face dreptate, iar autorii vor fi pedepsiti asa cum merita. Imi doresc ca ziaristii sa nu mai primeasca tot felul de corectii fizice pentru ca isi fac meseria", a declarat aceasta. Ea a mentionat ca se mai gandeste daca va emite pretentii materiale in ceea ce-i priveste pe agresorii sai. Referindu-se la cel ce i-a instigat pe cei doi agresori, ziarista afirma ca este vorba de un om de afaceri din Valea Jiului, care a "capusat" Compania Nationala a Huilei Petrosani.
Opt zile de ingrijiri medicale
Jurnalistii Carmen Cosman si Marius Mitrache au fost atacati si loviti, in iulie 2003, de doi indivizi necunoscuti, in timp ce ieseau dintr-un bloc din Petrosani, ziarista necesitand opt zile de ingrijiri medicale. In urma cercetarilor, politistii au reusit sa-i identifice pe autorii agresiunii, dar si pe cel care se afla in spatele incidentului, I.C., care este cercetat pentru instigare la infractiunea de lovire si alte violente. "Din probatoriul administrat s-a stabilit ca acesta a avut mai multe incercari anterioare de intimidare. Motivul l-au constituit articolele cu caracter critic publicate de jurnalista despre afacerile derulate impreuna cu alti asociati", se arata intr-un comunicat semnat de seful Inspectoratului de Politie Hunedoara, comisar sef Alexandru Draghici. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.