Ministrul Educatiei si Cercetarii Mihail Hardau mai are la dispozitie o saptamana pentru a relua discutiile cu Uniunea Studentilor din Romania (USR) si pentru a pune in practica macar o parte dintre prevederile protocolului semnat, in luna decembrie
Ministrul Educatiei si Cercetarii Mihail Hardau mai are la dispozitie o saptamana pentru a relua discutiile cu Uniunea Studentilor din Romania (USR) si pentru a pune in practica macar o parte dintre prevederile protocolului semnat, in luna decembrie a anului trecut, cu studentii.
''La ultima intalnire pe care am avut-o, in cursul saptamanii trecute, cu ministrul Hardau, nu am ajuns la nici un consens'', ne-a declarat Florentin Gust, presedintele USR. ''Prin protocol, MEdC isi lua angajamentul ca va finanta toate proiectele pe partea de infrastructura pentru invatamantul superior. Acum ne-a spus ca proiectele ce vor veni pe infrastructura, vor fi selectate si vor fi finantate in limita fondurilor. Sunt camine care la primul cutremur, cu o intensitate mai mare, risca sa se darame. Ministrul Hardau face selectie pe viata studentilor? De asemenea, prin protocol ni s-a promis ca subventiile pentru camine si cantine se vor majora in functie de indicele inflatiei. Avand in vedere scumpirile din ultimele doua luni, subventiile de acum pentru camine si cantine sunt sub nivelul celor de anul trecut'', a precizat Gust.
In acelasi timp, ''MEdC si-a luat angajamentul ca studentii vor beneficia de reduceri pe trenurile rapid si intercity'', a adaugat Gust. Din pacate, potrivit presedintelui USR, ''nici una dintre aceste prevederi ale protocolului nu au fost puse in practica''.
Studentii au dat si un ultimatum conducerii MEdC: ''Daca pana la data de 15 martie a.c., ministrul Hardau nu va lua masuri pentru punerea in practica a prevederilor protocolului, studentii vor declara protocolul ca fiind nul. La data de 25 martie a.c. vom organiza Adunarea Generala a USR si vom stabili daca vom intra sau nu in greva generala''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.