Salariul mediu net pe economie a scazut in luna ianuarie cu 2,6 la suta fata de luna precedenta, ajungand la 826 RON, iar castigul salarial mediu brut s-a cifrat la 1.100 RON, in scadere cu 1,9 procente. Cele mai mari salarii medii nete au fost reali
Salariul mediu net pe economie a scazut in luna ianuarie cu 2,6 la suta fata de luna precedenta, ajungand la 826 RON, iar castigul salarial mediu brut s-a cifrat la 1.100 RON, in scadere cu 1,9 procente. Cele mai mari salarii medii nete au fost realizate in activitatea de transport aerian - 1.824 RON (in crestere cu 0,4 la suta fata de decembrie 2004), in administratie publica -1.617 RON (plus 34,6 la suta), in domeniul fabricarii produselor din tutun - 1.615 RON (minus 26 la suta). Totodata cele mai mici salarii medii nete s-au inregistrat in sectorul prelucrarii lemnului si a produselor din lemn si pluta (cu exceptia mobilei) - 454 RON (minus 8,5 6,4 la suta), in sectorul tabacirii si finisarii pieilor - 486 RON (minus 5,4 la suta) si in sectorul fabricarii articolelor de imbracaminte - 487 RON (minus 6,3 la suta). Castigul salarial mediu net a scazut in majoritatea activitatilor economice din cauza platii, la finele anului, a primelor anuale din fondul de salarii si ajutoarelor banesti pentru sarbatori, conform contractelor colective de munca. De asemenea castigul salarial mediu net a crescut in sectorul bugetar datorita acordarii premiului anual (al 13-lea salariu) platit in ianuarie si aplicarii HG nr. 1766/22 decembrie 2005 privind stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la 330 lei (RON). In activitatile de agricultura, extractia hidrocarburilor si servicii anexe, transporturi pe apa, cresterea castigului salarial mediu net a fost determinata de plata primelor si stimulentelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.