Producatorul auto francez Renault este interesat sa preia Daewoo Craiova, si solicita autoritatilor romane urgentarea procedurilor de clarificare a situatiei uzinei, a declarat ieri Francois Fourmont, directorul general al Automobile Dacia, subsidiar
Producatorul auto francez Renault este interesat sa preia Daewoo Craiova, si solicita autoritatilor romane urgentarea procedurilor de clarificare a situatiei uzinei, a declarat ieri Francois Fourmont, directorul general al Automobile Dacia, subsidiara romaneasca a Renault, citat de Mediafax. "In luna septembrie a anului trecut Renault a transmis autoritatilor din domeniul privatizarii o scrisoare prin care a exprimat intentia de a avea acces la informatii despre uzina Daewoo, insa, de atunci si pana acum situatia a ramas neschimbata. Ne mentinem dorinta de a solicita informatii despre uzina pentru a participa la licitatie, insa trebuie ca situatia Daewoo sa fie clarificata, dar nu e cazul deocamdata. Timpul nu este insa o variabila neutra si daca situatia va dura la nesfarsit nu vom mai fi interesati de participarea la licitatie", a spus Fourmont, la conferinta de presa in care Dacia a prezentat rezultatele financiare pentru anul 2005. Daewoo Automobile Romania a fost infiintata in 1994 ca societate mixta formata de Automobile Craiova si Daewoo. Uzina nu a fost inclusa in acordul prin care General Motors a preluat in septembrie 2002 o parte din activele grupului sud-coreean, aflat in dificultati financiare. Autoritatile romane incearca sa redobandeasca actiunile partii coreene, pentru a vinde participatia majoritara unui investitor strategic. Ministerul Economiei si Comertului a anuntat, la 22 februarie, ca avocatii sai si cei ai Daewoo vor clarifica, in urmatoarele doua saptamani, punctele ramase in litigiu in ceea ce priveste conditiile in care Daewoo Automobile va reveni in proprietatea statului. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.