Prefectul Judetului Galati, Mihai Capra, a stabilit ieri o intalnire intre reprezentantii pensionarilor galateni ce protesteaza fata de valoarea scazuta a pensiilor si presedintele Casei Nationale de Pensii, Mihai Seitan. "In urma discutiilor dintre
Prefectul Judetului Galati, Mihai Capra, a stabilit ieri o intalnire intre reprezentantii pensionarilor galateni ce protesteaza fata de valoarea scazuta a pensiilor si presedintele Casei Nationale de Pensii, Mihai Seitan. "In urma discutiilor dintre prefectul judetului Galati, Mihai Capra, si presedintele Casei Nationale de Pensii, Mihai Seitan, s-a convenit ca intalnirea informala cu pensionarii galateni sa aiba loc in data de 15 martie, incepand cu ora 10.00, la Bucuresti.
La discutii ar putea participa si ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Gheorghe Barbu, sau un alt reprezentant la varf al ministerului de resort", a declarat Emanuela Turcu, purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati.
Delegatia pensionarilor galateni care va participa la discutiile cu autoritatile centrale va fi insotita la Bucuresti de un reprezentant al Prefecturii si de Georgeta Modiga, directorul Casei Judetene de Pensii. Luni, peste o mie de pensionari au protestat in strada, timp de peste trei ore, nemultumiti de nivelul mic al pensiilor si de conditiile proaste de trai, in fata Prefecturii Galati acestia incercand sa forteze cordonul fortelor de ordine si sa intre in cladire. Pentru aproximativ o ora, fortele de ordine mobilizate la sediul Prefecturii Galati au reusit sa ii stapaneasca pe protestatari, dar in momentul in care o delegatie a pensionarilor a intrat in prefectura, cu intentia de a discuta cu prefectul Mihai Capra, cateva sute de persoane au fortat barajul, incercand sa patrunda in cladire. Oamenii au fost opriti cu destul de multa greutate de catre jandarmi. Mitingul la care au participat, luni, aproximativ o mie de pensionari din Galati s-a incheiat la orele amiezii, dupa ce protestatarii au primit promisiuni de la prefectul judetului ca ii va ajuta sa mearga la Bucuresti, la negocieri privind majorarea pensiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.