Limuzina amiral a Honda va fi disponibila in Europa incepand cu aceasta vara. Legend ofera o combinatie impresionanta de lux si sportivitate de cel mai inalt nivel.
Motorul VTEC de 3.5 litri si 295 CP este echipat standard cu tehnologie avansa

Limuzina amiral a Honda va fi disponibila in Europa incepand cu aceasta vara. Legend ofera o combinatie impresionanta de lux si sportivitate de cel mai inalt nivel.
Motorul VTEC de 3.5 litri si 295 CP este echipat standard cu tehnologie avansata menita sa imbunatateasca siguranta si relaxarea in timpul condusului. Aceste avantaje sunt majorate si de sistemul de tractiune integrala Honda Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD). Capacitatea sa unica de a repartiza energia motorului atat intre cele doua axe ale masinii cat si intre rotile aceleiasi punti permite noului Legend asigurarea unui nivel ridicat de tractiune in orice conditii de drum, chiar si atunci cand cel de la volan abordeaza un stil de sofat foarte agresiv.
Acesta este insa doar varful iceberg-ului pe care noul Legend il ofera in materie de securitate, totul culminand cu capota "pop-up", ce se deschide automat pentru a proteja pietonii in cazul unei coliziuni frontale.
Printre cele mai importante caracteristici de securitate inovatoare, bazate pe tehnologie avansata, se numara si Adaptive Cruise Control (ACC), care mentine o distanta sigura in raport cu masina din fata.

Echipare standard

Sistemul audio premium Bose cu 10 difuzoare foloseste Bose Cabin Surround. Acest sistem inovator utilizeaza opt canale pentru a produce o rezolutie a sunetului de 500 de ori mai mare decat la un CD. Si, pentru a aduce si mai multa noutate, Legend este echipata cu sistemul Audio Pilot pentru anularea zgomotului.
Sistemul de navigatie prin satelit dispune de RDS-TMS care afiseaza informatii din trafic actualizate la minut - acolo unde acestea sunt disponibile - si furnizeaza rute alternative in cazul congestiilor in trafic. O camera montata in spate ajuta la manevrele de parcare, prin afisarea imaginilor pe un display de 8 inch. Interfata bluetooth pentru telefoanele mobile permite operarea aparatului in conditii de siguranta.

Tractiune integrala

Siguranta a fost un punct cheie in procesul de dezvoltare a modelului Legend, iar masurile de prevedere ale sistemelor de siguranta activa si pasiva fac din aceasta masina una dintre cele mai bine echipate de pe piata. Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD) este exemplul concret. Colaborand cu sistemul Vehicle Stability Assist, SH-AWD este un sistem revolutionar care furnizeaza o exceptionala siguranta la rulare. SH-AWD este momentan singura platforma de tractiune integrala care distribuie cuplul de torsiune optim nu doar intre rotile din fata si spate, ci si intre fiecare din rotile din spate.
In timpul rularii in linie dreapta si in cazul curbelor line, pana la 70% din momentul motor este distribuit rotilor din fata. In timpul accelerarii sau a virajelor atacate in forta, pana la 70% din energia disponibila este directionata la rotile din spate, pentru o capacitate de accelerare marita si tractiune imbunatatita in viraj. Cand se accelereaza in timpul virajelor, SH-AWD supraroteste roata spate exterioara cu pana la 5%, folosind un dispozitiv exclusiv de accelerare, in timp ce ambreiajele electromagnetice de pe axul din spate trimit pana la 100% din cuplul disponibil la roata respectiva.

Collision Mitigation Brake Systems

In mod absolut necesar si logic, ACC este suplimentat cu sistemul Collision Mitigation Brake System (CMBS) care prevede situatiile de potentiala coliziune si reactioneaza in concordanta cu acestea. Daca CMBS determina ca distanta in raport cu autovehiculul din fata a scazut sub un nivel acceptabil, diverse avertismente sonore si vizuale il anunta pe sofer ca trebuie luate masuri de siguranta. Daca distanta continua sa se reduca, sistemul furnizeaza o avertizare tactila, prin strangerea centurii de siguranta, si franeaza usor masina. In cazul in care un accident pare de neevitat, sistemul franeaza puternic si strange centurile de siguranta prin E-Pretensioners, pentru a reduce viteza la impact si a diminua efectele coliziunii.

Siguranta

In completarea trenului de rulare de mare performanta, Legend are o structura a caroseriei foarte rigida, bazata pe principiile Honda Advanced Compatibility Engineering (ACE). Structura ACE ajuta la dispersarea fortelor de coliziune pe o arie frontala mai mare in scopul protejarii pasagerilor. In acelasi timp, mareste compatibilitatea cu alte autovehicule in cazul unei coliziuni frontale.
O serie de alte masuri de protectie a pietonilor au fost aplicate la mai multe modele Honda, dar ceea ce este unic la Legend - fiind in acelasi timp unul dintre primele sisteme de acest fel de pe piata - este capota pop-up. Activarea in cazul unui accident se face de catre un dispozitiv pirotehnic; efectul sau - sesizabil in cateva milisecunde - este de a proteja corpul pietonului.

- 295 CP si un motor de 3.5 litri VTEC
- Sistemul unic de tractiune integrala Super Handling All-Wheel Drive
- Adaptive Cruise Control, Collision Mitigation Brake System, Lane Keeping Assist System (momentan doar pentru modelele cu volan pe partea dreapta), Active Front lighting System, capota pop-up
- Sistem audio premium Bose, sistem de navigatie prin satelit cu recunoastere vocala, camera la luneta si bluetooth


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.