Persoanele care au fost amendate de doua ori, in decursul unui an, pentru acte de violenta comise la manifestari si jocuri sportive, nu vor mai avea acces la astfel de competitii pe o perioada cuprinsa intre sase luni si trei ani, a declarat generalu
Persoanele care au fost amendate de doua ori, in decursul unui an, pentru acte de violenta comise la manifestari si jocuri sportive, nu vor mai avea acces la astfel de competitii pe o perioada cuprinsa intre sase luni si trei ani, a declarat generalul Iosif Panduru, seful Directiei Ordine Publica a Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane. El a precizat ca aceasta masura este una din noutatile aduse de Ordonanta nr11/2006, aflata in vigoare, pentru prevenirea si combaterea violentei in sport. Panduru a adaugat ca aceasta masura va fi luata de o instanta de judecata, in regim de urgenta, in maximum trei zile, in baza proceselor verbale de contraventie, a casetei video si a fotografiilor celor in cauza. "Cei care nu respecta decizia instantei vor fi amendati cu pana la 75 milioane lei vechi", a spus Panduru, mentionand ca in Franta pedepsele sunt mai dure, cei vinovati pentru astfel de fapte putand face chiar inchisoare de la 1 la 2 ani.
Baza de date
Panduru a subliniat ca jandarmeria detine deja o banca de date cu cateva sute de suporteri turbulenti, in special de la marile cluburi bucurestene, Steaua, Dinamo si Rapid. "Datele de identificare ale persoanelor sanctionate cu masura interzicerii accesului la competitii sportive vor fi distribuite personalului structurilor care asigura masurile de ordine la acest tip de manifestari", a afirmat generalul Iosif Panduru. El a mai spus ca suporterii violenti vor fi identificati cu ajutorul camerelor de luat vederi, sistem ce urmeaza a fi asigurat de catre organizatorii manifestarilor sportive. De asemenea, el a spus ca jandarmii intentioneaza sa implementeze un program de identificare a suporterilor violenti dupa elementele faciale. Potrivit oficialului Jandarmeriei Romane, noul act normativ pune in aplicare mai multe rezolutii ale Consiliului Europei si prevederi ale Conventiei europene privind violenta si iesirile necontrolate ale suporterilor cu ocazia manifestarilor sportive, in special la meciurile de fotbal, documente care, puse in aplicare, au contribuit la reducerea si chiar eliminarea violentei de pe stadioanele vestice. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.