Magistratii Tribunalului Bucuresti au ascultat, ieri, pledoariile finale in procesul pe care Oana Pellea i l-a intentat lui Gigi Becali, pentru ca a folosit, fara permisiune, imagini cu actorul Amza Pellea din filmul "Mihai Viteazul", intr-un videocl
Magistratii Tribunalului Bucuresti au ascultat, ieri, pledoariile finale in procesul pe care Oana Pellea i l-a intentat lui Gigi Becali, pentru ca a folosit, fara permisiune, imagini cu actorul Amza Pellea din filmul "Mihai Viteazul", intr-un videoclip difuzat in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2004.
Oana Pellea sustine, in plangere, ca, in calitate de unica mostenitoare a tatalui ei, este singura in masura sa autorizeze reproducerea publica a creatiei artistice a lui Amza Pellea. Ea a solicitat daune materiale in valoare de doua miliarde de lei vechi.
Becali vs Nea Marin miliardar
Avocatii celor doua parti au prezentat argumente care, in opinia lor, sunt definitorii in acest proces. Avocatul lui Gigi Becali a spus ca intre clientul sau si Amza Pellea exista o anumita afinitate, exemplificand cu o gluma: "Domnul Becali este miliardar. Oare nu a jucat Amza Pellea in filmul Nea Marin miliardar?"
In opinia sa, filmele realizate inainte de 1989 au fost facute cu bani de la stat, astfel incat ele apartin domeniului public, iar drepturile au fost cesionate catre Romaniafilm. El a inaintat o exceptie in care contesta calitatea procesuala a Oanei Pellea. Avocatul a afirmat ca legea care introduce protectia drepturilor de interpretare a intrat in vigoare in 2005, iar in momentul in care a fost introdusa actiunea in instanta nu existau norme care sa includa protectia drepturilor de interpretare.
Pellea sustine ca intre ea si Becali nu este un razboi
La randul sau, avocatul Oanei Pellea a sustinut ca Gigi Becali are o moralitate indoielnica, amintind ca acesta a denigrat-o, in doua cotidiane centrale, pe cunoscuta actrita, facand-o "cersetoare". El considera ca actiunea lui Gigi Becali constituie infractiune, dar Oana Pellea nu a dorit sa faca plangere penala la momentul difuzarii videoclipului, deoarece nu a vrut sa-i aduca un deserviciu de imagine candidatului Partidului Noua Generatie la presedintie, aflat la acea vreme in campanie electorala. Gigi Becali nu a fost prezent, insa Oana Pellea a asistat la proces. Artista a declarat, dupa ce a iesit din sala de judecata, ca nu exista un razboi intre ea si Becali si are incredere in decizia instantei.
Urmeaza ca, pe 14 martie, Tribunalul Bucuresti sa ia o hotarare in acest dosar. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.