Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a luat in discutie, ieri, cazul spoturilor publicitare realizate de compania Rosia Montana Gold Corporation, insa nu a luat nici o decizie in ceea ce priveste legalitatea lor, acest lucru urmand sa fie deci
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a luat in discutie, ieri, cazul spoturilor publicitare realizate de compania Rosia Montana Gold Corporation, insa nu a luat nici o decizie in ceea ce priveste legalitatea lor, acest lucru urmand sa fie decis intr-o sedinta ulterioara. Membrii Consiliului au hotarat, cu majoritate de voturi, ca, inainte de a lua o decizie in acest sens, sa ceara un punct de vedere de la Consiliul Roman de Publicitate (RAC). Ralu Filip, presedintele CNA, nu a fost, insa, de acord cu aceasta solutie, el spunand ca nu i se pare ca spoturile incalca in vreun fel reglementarile din audiovizual. "Spoturile nu te induc in eroare cu nimic, au si ei dreptul sa isi faca o campanie de publicitate ca oricine altcineva", a afirmat el. In schimb, Radu Teodorel, membru in Consiliu, a spus ca va vota pentru oprirea de la difuzare a acestor spoturi, intrucat acestea reprezinta publicitate mincinoasa si manipuleaza publicul. Reprezentantii companiei Gabriel Resources au spus ca spoturile difuzate nu fac decat sa arate o alta fata a Rosiei Montane, astfel incat sa se pastreze un anumit echilibru. Ei au spus ca au introdus in spoturi oameni din comunitatea locala, care sunt de acord cu proiectul demarat de Rosia Montana Gold Corporation. CNA a luat in discutie acest subiect in urma unei solicitari primite de la organizatia non-profit Alburnus Maior, care a cerut Consiliului interzicerea de la difuzare a spoturilor Gabriel Resources, precum si sanctionarea posturilor care le-au difuzat pana acum. Potrivit sesizarii, campania "Gabriel se gandeste la tine", realizata pentru compania miniera Rosia Montana Gold Corporation, se foloseste de "tehnici evidente de manipulare care induc in eroare si insala publicul, incalca drepturile persoanei, exploateaza frica si credulitatea persoanelor si promoveaza un proiect cu risc extrem de mare fata de mediul inconjurator". (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.