Liberalii incearca sa impiedice abuzurile asupra alesilor locali ai PNL. Cum alesii locali isi vor pierde de acum inainte mandatul daca demisioneaza sau sunt exclusi din partidul pe listele caruia au fost alesi, Delegatia Permanenta a PNL incearca sa
Liberalii incearca sa impiedice abuzurile asupra alesilor locali ai PNL. Cum alesii locali isi vor pierde de acum inainte mandatul daca demisioneaza sau sunt exclusi din partidul pe listele caruia au fost alesi, Delegatia Permanenta a PNL incearca sa rezolve la nivelul partidului problema eventualelor abuzuri prin modificarea regulamentului de aplicare a Statutului PNL.
Masurile au fost propuse de unul dintre initiatorii legii impotriva migratiei politice, Dan Motreanu. Astfel, secretarul general al PNL propune obligativitatea intrunirii consilierilor locali inaintea sedintelor de consiliu pentru a ajunge la o pozitie comuna. Astfel ar fi evitate si disputele publice intre reprezentantii partidului.
Sanctiunile vor fi aplicate doar daca primarii si consilierii locali nu au votat in favoarea proiectelor dezbatute si aprobate in interiorul partidului. In plus, sanctiunile intra in vigoare doar dupa pronuntarea Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL. Motreanu a propus si infiintarea unei institutii care sa medieze raporturile dintre conducerea centrala si organizatiile locale pentru aplanarea eventualelor diferende provocate de maniera de vot a consilierilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.