Seful statului a precizat ca Ordonanta 124 privind modificarea si completarea legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea actelor de coruptie trebuie transformata in lege. Ordonanta nu a primit votul Camerei Deputatilor, fiind in si
Seful statului a precizat ca Ordonanta 124 privind modificarea si completarea legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea actelor de coruptie trebuie transformata in lege. Ordonanta nu a primit votul Camerei Deputatilor, fiind in situatia de suspendare in aplicare sau, eventual, de retrimitere la Parlament in urma actului presedintelui. Basescu a adaugat: "Legea, in opinia mea, trebuie sa functioneze, dar pusa sub un control sever in asa fel incat cei care au responsabilitatea testelor de integritate sa nu faca abuzuri". Una din prevederile controversate din Ordonanta este legata de testele de corectitudine, prin care ofiteri acoperiti pot sa ofere mita unor functionari sau demnitari.
In perioada urmatoare, seful statului va consulta Curtea Constitutionala atunci cand legea de respingere va sosi de la Parlament, iar parlamentarii, sefii partidelor urmeaza sa consulte Consiliul Legislativ asupra Ordonantei. Cu exceptia PD, toate partidele s-au pronuntat impotriva Ordonantei 124. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.