Agentia Mediafax, preluand o stire din cotidianul britanic Telegraph, ne informeaza ca in Londra s-a deschis un restaurant al carui specific, dupa un model francez, este acela ca clientii cineaza intr-o bezna totala. Nu se pot folosi nici brichete, n
Agentia Mediafax, preluand o stire din cotidianul britanic Telegraph, ne informeaza ca in Londra s-a deschis un restaurant al carui specific, dupa un model francez, este acela ca clientii cineaza intr-o bezna totala. Nu se pot folosi nici brichete, nici macar sursa de lumina de la telefoanele mobile. In absenta vazului, intra in functiune, evident exacerbate, mirosul, gustul, pipaitul. Nu stii langa cine stai, cu cine ti-ai putea amesteca degetele. Abia dupa ce ai inghitit, iti dai seama (daca reusesti!) ce-ai mancat. Dincolo de ciudatenia ei, eu cred ca o asemenea experienta culinara ar putea fi benefica si pentru o serie de lideri politici din Romania. Si ea ar putea fi gazduita, noaptea, chiar la Cotroceni. Sa ne imaginam cum Vadim Tudor, in propria sa bezna, isi vara degetelele, langa Marko Bela, intr-un gulas aburind. Sau cum Emil Boc descopera, langa Gigi Becali, gustul minunat al pastramei de oaie. Sau cum, langa vicepremierul Copos, Calin Popescu Tariceanu orbecaieste dupa o savarina. Si cum, bineinteles, la sfarsit, tradat de inconfundabila sa voce, vine cu desertul (inghetata pe bat) insusi Intaiul Bucatar al tarii, Traian Basescu.
Mutatis mutandis, desi ii vedem la lumina catu-i ziulica de lunga, aceasta e senzatia pe care ti-o inspira majoritatea oamenilor nostri politici: ca ei lucreaza, mananca si se mananca in bezna.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.