Expertii Uniunii Europene au inceput, ieri, evaluarea capacitatii operationale a Departamentului National Anticoruptie (DNA), precum si a felului in care sunt indeplinite punctele prevazute in strategia anticoruptie a Executivului. Potrivit unor surs
Expertii Uniunii Europene au inceput, ieri, evaluarea capacitatii operationale a Departamentului National Anticoruptie (DNA), precum si a felului in care sunt indeplinite punctele prevazute in strategia anticoruptie a Executivului. Potrivit unor surse judiciare, grupul celor sase experti ai UE - care se vor afla la Bucuresti in perioada 6-10 martie - va avea intalniri de lucru la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din Parchetul instantei supreme, Inspectoratul General al Politiei, Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Directia Generala a Vamilor si Directia Generala Anticoruptie a Ministerului de Interne.
Expertii europeni sunt interesati de modul in care institutiile angrenate in lupta anticoruptie colaboreaza, domeniile de evaluare fiind coruptia si spalarea banilor. Metodologia de investigare a infractiunilor de coruptie, capacitatea operationala a DNA si strategia luptei anticoruptie sunt punctele vizate in expertiza europeana. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.