Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii risca sa-si blocheze activitatea, sustine presedintele acestei institutii, Gheorghe Onisoru. Acesta a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputatilor in care li se cere sa urgenteze desemnar
Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii risca sa-si blocheze activitatea, sustine presedintele acestei institutii, Gheorghe Onisoru. Acesta a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputatilor in care li se cere sa urgenteze desemnarea noilor membri ai Consiliului care sa-i inlocuiasca pe cei carora le expira mandatul. "In foarte scurt timp, CNSAS risca sa nu mai dispuna de o conducere care sa permita indeplinirea in termenele legale a atributiilor stabilite prin legea de infiintare si normele legale de organizare". Printre cei care vor trebui inlocuiti este chiar Onisoru, fapt ce poate afecta si mai mult activitatea CNSAS pentru ca presedintele acestei institutii este principal ordonator de credite. Daca nu va fi ales un succesor pana la expirarea mandatului sau, fondurile bugetare nu vor putea fi utilizate. In consecinta, utilitatile nu vor mai fi platite, iar angajatii nu-si vor mai putea lua salariile. Onisoru vrea sa trimita o cerere similara si Senatului. Conducerea Camerei Deputatilor a reactionat deja, astfel ca reprezentantii grupurilor parlamentare se vor reuni intr-o saptamana ca sa faca propuneri pentru inlocuirea a 8 din cei 11 membri ai CNSAS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.