Al patrulea accident de munca de la inceputul anului, petrecut pe platforma siderurgica din incinta Mittal Steel Galati, s-a soldat cu decesul unui muncitor. Sambata dimineata, la Uzina cocso-chimica de pe platforma siderurgica din Galati, Ion Danail
Al patrulea accident de munca de la inceputul anului, petrecut pe platforma siderurgica din incinta Mittal Steel Galati, s-a soldat cu decesul unui muncitor. Sambata dimineata, la Uzina cocso-chimica de pe platforma siderurgica din Galati, Ion Danaila, 43 de ani, angajat la Bateria numarul 4 a uzinei, a fost ucis in cateva clipe. "Potrivit primelor informatii, in jurul orei 2.20, muncitorul a incercat sa elibereze o palnie (buncar) infundata prin care carbunele intra in instalatie. A urcat pe masina, in timp ce aceasta se afla in miscare, si nu a observat ca utilajul se apropia de o pasarela de trecere. Barbatul a fost prins si strivit intre pasarela si partea superioara a masinii de sarjare, murind pe loc", a declarat Dorian Dumitrescu, purtatorul de cuvant al Mittal Steel Galati. Accidentul este anchetat atat de catre inspectori de munca de la Mittal Steel Galati, cat si de catre cei de la Inspectoratul Teritorial de Munca. Saptamana trecuta, o alta persoana a murit in incinta Mittal Steel Galati, in cazul respectiv nefiind insa vorba de un angajat al companiei anglo-indiene, ci de lucratorul unei companii subcontractoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.