Comisa Europeana a trimis la sfarsitul saptamanii trecute o scrisoare oficiala Guvernului de la Paris, prin care si-a exprimat ingrijorarea fata de proiectul de fuziune dintre Suez si Gaz de France, si a cerut mai multe detalii asupra operatiunii. Te
Comisa Europeana a trimis la sfarsitul saptamanii trecute o scrisoare oficiala Guvernului de la Paris, prin care si-a exprimat ingrijorarea fata de proiectul de fuziune dintre Suez si Gaz de France, si a cerut mai multe detalii asupra operatiunii. Termenul-limita pentru primirea unui raspuns este 17 martie.
Gestul Bruxelles-ului vine la insistentele Italiei, care, vazandu-se scoasa din schema preluarilor si achizitiilor acuza Franta de protectionism economic si de subminarea pietei interne a Uniunii Europene. Comisarul Pietei interne, Charlie McCreevy a cerut in scrisoare date precise asupra cronologiei fuziunii, dat fiind ca exista posibilitatea ca unele reguli ale pietei europene sa nu fi fost respectate. In replica, ministrul francez al Economiei, Thierry Breton, a declarat ca va raspunde la aceasta scrisoare in termenul prevazut si ca nu considera ca ar putea impiedica in vreun fel fuziunea in conditiile in care Bruxelles-ul a fost informat pas cu pas asupra operatiunilor GDF si Suez.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.