Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu (foto), a declarat, sambata, la Bistrita, ca "PD se afla intr-un context favorabil datorita presedintelui Traian Basescu, fiind in situatia, daca va fi nevoie, sa-si poata asuma guvernarea de unul singur in viitor". D
Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu (foto), a declarat, sambata, la Bistrita, ca "PD se afla intr-un context favorabil datorita presedintelui Traian Basescu, fiind in situatia, daca va fi nevoie, sa-si poata asuma guvernarea de unul singur in viitor". Declaratia a fost facuta la Consiliul de Coordonare Judetean al PD Bistrita-Nasaud, unde Barbu a reprezentat conducerea centrala a PD in calitate de vicepresedinte al Biroului Permanent National. Liderul PD a apreciat ca orice partid isi doreste sa guverneze singur, dar, in prezent, acest lucru nu este posibil. In discursul sau la lucrarile Consiliului, Gheorghe Barbu a spus, conform Mediafax, ca niciodata "PD nu a avut un moment mai favorabil in a deveni principala forta politica din Romania, situatia datorandu-i-se presedintelui Traian Basescu care este reprezentantul PD, chiar daca, din punct de vedere constitutional, nu se mai poate exprima public". El a sustinut ca "legatura presedintelui cu PD nu poate fi rupta cel putin din punctul de vedere al legaturilor de orientare politica". In privinta fuziunii cu PNL, vicepresedintele PD a sustinut ca liberalii trebuie sa dea dovada de "mai multa flexibilitate daca vor ca fuziunea sa aiba loc". Barbu a spus ca PNL si PD trebuie sa treaca de la abordari publice la discutii concrete. Intre timp, insa, PD si-a declarat disponibilitatea pentru a purta discutii si cu alte partide mai mici de orientare populara, a adaugat el. "Avem o sansa extraordinar de mare. Depinde de noi daca o putem duce si sa cream acel partid mare. PSD, de un an de zile a pierdut alegerile, are dispute interne mari si o problema de imagine legata de cercetarea liderilor, si totusi, in sondaje are peste 20%, ceea ce inseamna ca are de partea lui un anumit electorat. Tocmai de aceea ne dorim si noi sa cream un partid mare", a subliniat Gheorghe Barbu.
Liberalii, ironizati
La randul sau, deputatul Ioan Oltean - reales, sambata, in fruntea filialei bistritene a PD - a trimis cateva sageti catre liberali. Oltean a afirmat ca PD Bistrita-Nasaud s-a situat, in 2004, la alegerile parlamentare, pentru prima oara sub media pe tara a PD. "Am candidat pe liste comune cu PNL si pot spune ca insuccesul nu s-a datorat PD", a sustinut Oltean. Pe de alta parte, liderul PD a apreciat ca democratii sunt "prieteni la catarama cu liberalii" si a salutat pozitia pro-fuziune exprimata de presedintele filialei judetene a PNL, Sabin Iliesi. "Ma bucur ca liberalilor le-a venit mintea la cap. Este pentru prima oara cand aud astfel de declaratii din partea lor ca sunt pentru si nu impotriva fuziunii", a spus Ioan Oltean. Tot sambata, presedintele PD Nasaud, consilierul judetean Nicolae Stan Iuga, a demisionat din partid, in timpul sedintei Consiliului de Coordonare Judetean, nemultumit de faptul ca nu a fost ales vicepresedinte al filialei judetene, el acuzand conducerea filialei ca a masluit votul.
PNL,ingrijorat de declaratiile PD
Senatorul liberal Norica Nicolai a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca declaratiile democratilor "ingrijoratoare"si pun intr-o lumina noua relatiile PD cu PSD si PRM. "Spusele vicepresedintelui PD Gheorghe Barbu confirma declaratiile liderilor PSD Miron Mitrea si Ilie Sarbu privind colaborarea cu PD pentru un viitor guvern", a spus Norica Nicolai. Ea considera ca atat PD, cat si PRM si PSD, pe de alta parte, au avut, in ultimul timp o serie de declaratii si atitudini "identice sau complementare", cum ar fi in ceea ce priveste proiectul legii statutului minoritatilor. Norica Nicolai a precizat ca PNL va pune in discutia Consiliului de Conducere a Aliantei declaratiile liderilor PD pentru ca "este necesara clarificarea relatiilor dintre un partid aflat la guvernare si doua formatiuni de opozitie, care blocheaza sistematic reforma". (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.