Un incendiu produs, sambata, la o fabrica de prelucrare a lemnului din comuna suceveana Preutesti a afectat mai multe cladiri, instalatii si echipamente, iar cateva sute de metri cubi de cherestea au fost mistuiti de flacari, precizeaza Mediafax. Pot
Un incendiu produs, sambata, la o fabrica de prelucrare a lemnului din comuna suceveana Preutesti a afectat mai multe cladiri, instalatii si echipamente, iar cateva sute de metri cubi de cherestea au fost mistuiti de flacari, precizeaza Mediafax. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, detasamente de pompieri din Falticeni si Suceava, cu sase autospeciale, au intervenit timp de patru ore pentru stingerea incendiului care a cuprins uscatoarele, centrala termica si depozitele de material lemnos de pe platforma de productie din Preutesti a firmei Promobila SRL Suceava. In incendiu au ars 530 de metri patrati din acoperisul si planseele celor trei boxe ale uscatorului de cherestea si centralei termice, aproximativ 300 de metri cubi de cherestea, instalatii si echipamente tehnologice, printre care motoare electrice, ventilatoare, fiind degradati si peretii corpului de cladire, pagubele estimandu-se la 2,5 miliarde lei vechi. Cauza probabila a incendiului a fost un scurtcircuit la instalatia de comanda si control a uscatorului de cherestea, iar sectiile de productie nu au fost afectate de incendiu. ISU Suceava precizeaza ca pompierii au intervenit in conditii dificile, alimentarea cu apa a autospecialelor fiind facuta de la o distanta de opt kilometri, deoarece in localitatea Preutesti nu sunt amenajate surse de alimentare cu apa in caz de incendiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.