Consiliului local al Sectorului 4 din Bucuresti a aprobat noile criterii pentru stabilirea ordinii de prioritate in solutionarea cererilor de locuinte sociale sau din fondul locativ de stat. Conform actului normativ, locuintele sociale se inchiriaza
Consiliului local al Sectorului 4 din Bucuresti a aprobat noile criterii pentru stabilirea ordinii de prioritate in solutionarea cererilor de locuinte sociale sau din fondul locativ de stat. Conform actului normativ, locuintele sociale se inchiriaza familiilor sau persoanelor al caror venit mediu lunar realizat in ultimile 12 luni este cu cel putin 20% sub nivelul venitului net lunar pe membru de familie - sau, dupa caz, pe persoana - prevazut in normele aprobate anual de Guvern, in baza Legii nr. 114/1996. Venitul net lunar pe membru de familie se stabileste pe baza declaratiei de venit si a actelor doveditoare. In obtinerea unei locuinte sociale au prioritate tinerii casatoriti care au fiecare varsta de pana la 35 de ani; tinerii proveniti din institutii de ocrotire sociala si care au implinit varsta de 18 ani, invalizii de gradul I si II, persoanele cu handicap; pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi; beneficiarii prevederilor Legii nr. 341/2004 (42/1990) si ale Decretului - lege nr. 118/1990 republicat; chiriasii din imobile nationalizate, restituite fostilor proprietari in baza legii nr. 112/1995 sau a Legii nr. 10/2001. Potrivit hotararii de consiliu, repartizarea acestor locuinte se face in limita fondului disponibil, luandu-se in considerare atat apartamentele libere din fondul de stat existent, cat si cele construite in cadrul obiectivelor de investitii derulate prin programele Primariei Sectorului 4.
Nu pot beneficia de locuinta sociala persoanele sau familiile care se incadreaza in unul dintre urmatoarele criterii: detin in proprietate o locuinta; au instrainat o locuinta proprietate, dupa data de 1 ianuarie 1990; au beneficiat de sprijinul statului in credite si locuinte pentru realizarea unei locuinte; detin, in calitate de chirias, o alta locuinta din fondul locativ de stat; au cedat sau li s-a reziliat un contract de inchiriere a unei locuinte din fondul locativ de stat dupa data de 1 ianuarie 1990; nu au un venit minim garantat sau nu sunt beneficiari ai unei forme de ajutor (social, de somaj).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.