O strada din statul american Michigan denumita "Psycho Path" (strada Psihopatului) a castigat concursul celor mai ciudate nume de strazi, la care au participat peste 2.500 de denumiri topografice, relateaza BBC News Online. In finala concursului "Den
O strada din statul american Michigan denumita "Psycho Path" (strada Psihopatului) a castigat concursul celor mai ciudate nume de strazi, la care au participat peste 2.500 de denumiri topografice, relateaza BBC News Online. In finala concursului "Denumiri nebune, ciudate si trasnite de strazi", organizat de un site Internet american, s-au mai inscris Divorce Court (Curtea de divorturi) din Pennsylvania si Farfrompoopen Road (strada Constipatului), din Tennessee.
In Statele Unite, proprietarii strazilor private le pot inregistra pe langa autoritatea locala cu orice nume doresc. Marty Padgett, redactor al site-ului thecarconnection.com, organizator al concursului, a declarat ca denumirea "Psycho Path" (strada Psihopatului) pare a fi destul de populara in Statele Unite, deoarece a primit mai multe mesaje care indicau existenta unor asemenea strazi, in diverse orase ale tarii. "Cei care locuiesc pe strada Psihopatului nu inseamna ca sunt neaparat nebuni. Daca este o strada privata, proprietarul o poate denumi dupa cum vrea. Strada Psihopatului este un mod de exprimare al proprietarului", a spus el. Unele dintre celelalte denumiri care au ocupat pozitii de frunte in clasament se referau la intersectii de strazi, de exemplu intersectia strazilor Stroke (Atac cerebral) cu Acoma (O coma), sau a arterelor Lonesome (Plin de dor) si Hardup (Lefter). Padgett a precizat ca denumirea preferata de el este intersectia strazilor Clinton si Fidelity (Fidelitate), din Houston, Texas. Toate denumirile de strazi au fost verificate, pentru a se stabili daca nu au fost inventate. Acest lucru a fost valabil si in cazul macabrului Shades of Death Road (strada Umbrelor Mortilor) sau al denumirii imposibil de pronuntat Zzyzx Road (strada Zzyzx). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.