Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) considera nerealista solicitarea fostilor angajati ai Republica Bucuresti privind reprivatizarea societatii, dupa dupa doua esecuri consecutive, se arata intr-un comunicat al institutiei. Aut
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) considera nerealista solicitarea fostilor angajati ai Republica Bucuresti privind reprivatizarea societatii, dupa dupa doua esecuri consecutive, se arata intr-un comunicat al institutiei. Autoritatea are dubla calitate de actionar si creditor al Republica. Cu toate acestea, institutia poate actiona doar in calitatea sa de creditor, avand in vedere ca societatea se afla in procedura de reorganizare si faliment. Singurul in masura sa ia decizii privind Republica este lichidatorul desemnat de catre judecatorul sindic, precizeaza AVAS. Tribunalul Bucuresti a stabilit, recent, un nou termen in dosarul falimentului societatii, pentru 14 aprilie 2006. AVAS este inscrisa la masa credala cu o creanta totala de peste 5,4 milioane de dolari si 1,85 milioane de lei. Salariatii au dreptul de a recupera, inaintea AVAS, salariile si platile compensatorii restante, in suma de 19 milioane de lei, adica 7,27% din creanta totala a societatii. Valoarea acesteia este de aproximativ 263 milioane de lei. "Reamintim ca muncitorii disponibilizati au primit timp de doi ani salarii compensatorii de 4,75 milioane de lei lunar", mentioneaza sursa citata. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.