Noua persoane, intre care una a fost arestata, sunt acuzate ca au obtinut si vandut ilegal peste un milion de formulare tipizate cu regim special, folosite la diminuarea bazei de impozitare. Potrivit IGP, grupul actiona prin preluarea de societati co
Noua persoane, intre care una a fost arestata, sunt acuzate ca au obtinut si vandut ilegal peste un milion de formulare tipizate cu regim special, folosite la diminuarea bazei de impozitare. Potrivit IGP, grupul actiona prin preluarea de societati comerciale, fara indeplinirea in totalitate a prevederilor legale referitoare la cesiunea de parti sociale si publicitatea la Oficiul National al Registrului Comertului. Astfel, dupa ce au intrat in posesia documentelor originale legate de constituirea si functionarea societatilor preluate, cele noua persoane au incheiat in fals imputerniciri si delegatii pe baza carora au comandat si ridicat formulare tipizate cu regim special. Aceste formulare (facturi fiscale, avize de insotire, chitante) au fost vandute in zona marilor complexuri comerciale en-gross. Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2005-2006, cele noua persoane au preluat 17 firme in numele carora au comandat, ridicat si pus in circulatie peste 1.150. 000 de formulare tipizate cu regim special. IGP precizeaza ca liderul grupului, Marius M. (27 de ani) a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, iar alte doua persoane au fost puse sub invinuire, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si evaziune fiscala. De asemenea, se fac investigatii si acte de cercetare penala si impotriva celorlalti membri ai grupului, pentru stabilirea intregii activitati infractionale. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.