Majoritatea localitatilor din Vaslui erau izolate, ieri dimineata, din cauza ninsorilor abundente care au facut impracticabile cele mai multe drumuri judetene si comunale, informeaza Mediafax. Tot din cauza drumurilor impracticabile, zeci de scoli di
Majoritatea localitatilor din Vaslui erau izolate, ieri dimineata, din cauza ninsorilor abundente care au facut impracticabile cele mai multe drumuri judetene si comunale, informeaza Mediafax. Tot din cauza drumurilor impracticabile, zeci de scoli din mediul rural au fost inchise. O situatie destul de dificila s-a inregistrat si la Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui, autospecialele reusind cu greu sa ajunga in localitatile de unde se fac solicitari pentru interventie. Acolo unde situatia o impune, bolnavii urmau sa fie scosi cu caruta, iar in cazuri extreme se va apela la armata. In judetul Iasi, 9 comune au fost izolate, iar 6 drumuri au fost blocate, din cauza ninsorii abundente. Stratul de zapada a atins intre 23 si 46 de cm, iar vantul a batut cu pana la 60 de km/h, viscolind zapada. Nici judetul Cluj nu a scapat, trei drumuri judetene fiind inchise ieri dimineata. Pe anumite sectoare de drum, zapada viscolita a atins si 1-1,5 metri inaltime. In judetul Alba, circulatia s-a desfasurat, ieri, cu dificultate pe aproape toate drumurile, totusi, nici unul nefiind inchis. Drumarii au declarat ca au avut parte de cea mai grea zi din aceasta iarna, din cauza cantitatilor mari de zapada cazute.
Ieri, la inchiderea editiei, singurul drum national cu circulatia inchisa era DN 73C, pe ruta Campulung-Tigveni, judetul Arges. Circulatia a fost intrerupta din cauza alunecarii terenului de sub carosabil, pe o adancime de 8 metri si pe o latime de 1,5-2 metri, din cauza precipitatiilor abundente. Circulatia masinilor sub 3,5 tone a fost dirijata pe DJ 678, iar masinile de mare tonaj pe DN 7 si DN 7C, pentru a se putea ajunge de la Pitesti si Rm. Valcea la Campulung. De altfel, pe DN 7C se circula cu greutate din cauza unei avalanse, la fel ca pe alte sase drumuri nationale. Traficul este ingreunat din cauza zapezii, dar si a gripei aviare, la Ostrov si Topraisar. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.