La 76 de ani, Ion Iliescu se simte ca la 46 sau ca la 25 ori 3 plus unu. Ca la fiecare aniversare, fostul presedinte a fost inconjurat de apropiati, fosti si actuali memnbri ai PSD si simpatizanti. La sediul sau din strada Atena nr.11 nu a mai fost i
La 76 de ani, Ion Iliescu se simte ca la 46 sau ca la 25 ori 3 plus unu. Ca la fiecare aniversare, fostul presedinte a fost inconjurat de apropiati, fosti si actuali memnbri ai PSD si simpatizanti. La sediul sau din strada Atena nr.11 nu a mai fost insa imbulzeala de alta data de la Palat, din timpul mandatului de presedinte. Au lipsit si cantaretele care faceau, in trecut, sa se zguduie Cotrocenii sub acordurile de muzica populara, n-au venit nici VIP-urile de prin alte partide, nelipsiti in urma cu cativa ani. Locul lor a fost luat de pensionari si oameni "de bine", dornici sa-i ureze lui Iliescu "La multi ani". Au cantat in fata camerelor de luat vederi "La multi ani" si au recitat poezii dedicate mamei. Argumentul l-a oferit un pensionar pe nume Anghel Stefan. Ion Iliescu este ca o mama pentru el si pentru PSD. La un pahar de suc si o felie de cozonac, pensionarii au vorbit si despre politica. Ion Calutu, si el tot pensionar, si-a exprimat parerea de rau ca "nea Nelu" nu mai este lider al partidului. Intre timp, pe hol, Marius George Romanescu, de 25 ani, astepta venirea vreunui lider mai important al PSD pentru a se fotografia cu ei. Are un album foto intreg cu toate momentele importante din viata partidului. Toate acestea se petreceau in fata ziaristilor si in lipsa sarbatoritului, care statea retras intr-un birou si primea felicitarile de rigoare. Din cand in cand, Iliescu venea in mijlocul presei si, cu un zambet larg, facea comentarii pe diverse teme. L-a mustrat pe Mircea Geoana, a vorbit despre polul de stanga si a facut comentarii despre Ioan Talpes. In "pauze", la sediu isi faceau simtita prezenta liderii PSD. Miron Mitrea si Mircea Geoana au venit pe la orele 10.30, ultimul cu o carte despre viata lui Francois Mitterand. Apoi au venit si Corina Cretu, Rodica Stanoiu, Antonie Iorgovan, Victor Ponta, Nicolae Vacaroiu, Aura Vasile, etc. Cei mai multi i-au adus in dar trandafiri, dulciuri si carti. Presedintele Traian Basescu i-a transmis intr-o felicitare toate cele bune. Deputatul PIN, Lavinia Sandru i-a urat si ea lui Iliescu, de la Timisoara, sa iasa cat mai grabnic din politica si sa faca loc celor tineri. Printre ultimii vizitatori la sediul din Atena s-a numarat Adrian Nastase, care i-a oferit lui Iliescu o carte, "un omagiu pe care prietenii i l-au adus lui Titu Maiorescu atunci cand acesta implinea 60 de ani". Iliescu, a primit si un "cadou" mai putin placut. Blocul National al Revolutionarilor 1989, care reuneste toate asociatiile de revolutiionari din Romania, a decis sa-l excluda pe senatorul PSD din functia de presedinte de onoare. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.