Handbalul masculin autohton se afla in fata unor performante notabile in cupele europene, doua dintre reprezentantele de top din Liga Nationala, HCM Constanta si Steaua, fortand in acest weekend calificarile in semifinalele Cupei Cupelor, respectiv C
Handbalul masculin autohton se afla in fata unor performante notabile in cupele europene, doua dintre reprezentantele de top din Liga Nationala, HCM Constanta si Steaua, fortand in acest weekend calificarile in semifinalele Cupei Cupelor, respectiv Challenge Cup. In urma rezultatelor inregistrate in turul sferturilor de finala ale intrecerilor continentale intercluburi, liderul competitiei interne, HCM Constanta, porneste ca mare favorit in meciul de maine, programat sa inceapa la ora 11, elevii antrenorului Aihan Omer reusind sa se impuna saptamana trecuta, in deplasare, cu scorul de 35-31, chiar in fief-ul detinatoarei Challenge Cup, puternica formatie daneza HC Skjern. Cu sperante mari pornesc in partida de azi, gazduita de Sala Polivalenta, de la ora 19, si militarii pregatiti de Vasile Stanga, in tur, Steaua fiind invinsa cu greu de eterna rivala a gruparilor autohtone, HC Vardar Skopje, cu scorul de 35-31. "Daca baietii vor lua ca etalon repriza secunda din Macedonia (n.n. - Steaua era condusa la pauza cu noua goluri!), se vor concentra si vor juca cu mintea pe teren, cred ca avem sanse mari de calificare in semifinale. Oricum, pentru nivelul handbalului masculin actual din Romania, consider ca ar fi o adevarata performanta", a subliniat antrenorul Vasile Stanga, convins ca in tur diferenta de scor a fost realizata cu largul concurs al arbitrilor. Pe Litoral, atmosfera este destul de optimista, desi antrenorul Aihan Omer le-a spus jucatorilor sai ca meciul va fi dificil si echilibrat. "Suntem bucurosi ca am castigat in tur, dar nu ne-am facut decat pe jumatate treaba. Trebuie sa castigam si acasa pentru a ne indeplini obiectivul. Acest retur pare deosebit de dificil, deoarece echipa daneza nu a renuntat la intentia de a obtine calificarea", a spus tehnicianul "rechinilor", adaugand ca diferenta de patru goluri nu reprezinta mare lucru in handbalul actual. La randul sau, portarul Rudi Stanescu, un adevarat cerber al constantenilor in tur, era optimist la antrenamentul de ieri, dar atentiona: "Returul va fi mult mai greu! Chiar daca am castigat la o diferenta de patru goluri, cred ca meciul va fi cu mult mai dificil, dar sa nu uitam ca vom avea si sprijinul suporterilor nostri. Danezii vor juca sub presiune, iar noi trebuie sa speculam toate greselile lor." In alta ordine de idei, antrenorul Aihan Omer a apelat la serviciile centrului de la CSM Oradea, Paul Giotoiu, pentru a acoperi golul lasat de accidentarea lui Silviu Baiceanu. "Impreuna cu Dragicevic, sper sa facem un cuplu de pivoti cu care sa raspundem pe masura adversarului. Astept suporterii sa creeze o atmosfera incendiara, care sa-i timoreze pe danezi si sa-i impinga la greseli iar noi sa obtinem calificarea mult dorita", a concluzionat tehnicianul echipei de pe Litoral.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.