Giovanni Becali (foto) si-a primit toti banii investiti la Dinamo, a anuntat ieri unul dintre actionarii clubului din Soseaua Stefan cel Mare, Gigi Netoiu, la finalul unei sedinte care a avut loc la sediul FC Dinamo. "Becali si-a primit toti banii in
Giovanni Becali (foto) si-a primit toti banii investiti la Dinamo, a anuntat ieri unul dintre actionarii clubului din Soseaua Stefan cel Mare, Gigi Netoiu, la finalul unei sedinte care a avut loc la sediul FC Dinamo. "Becali si-a primit toti banii investiti la Dinamo, pana la ultimul leu. Situatia presedintelui executiv al lui Dinamo se va discuta in zilele urmatoare", a spus Netoiu. Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a afirmat ca ieri a fost ultima zi a lui Becali la gruparea "alb-rosie". "Oficial, ne-am despartit pe cale amiabila. Astazi a fost ultima zi a lui Becali la Dinamo, ca presedinte executiv si actionar al clubului", a spus Badea. La sedinta de la sediul FC Dinamo, care a durat aproximativ doua ore, au participat presedintele CA, Nicolae Badea, si actionarii Gigi Netoiu, Ioan Becali si Vasile Turcu. Becali a refuzat dialogul cu presa. Ioan Becali a fost numit oficial in functia de presedinte executiv al FC Dinamo pe 4 iulie 2005, devenind in acelasi timp si actionar al clubului. Becali a decis sa se retraga, atat din functia de presedinte executiv, cat si din calitatea de actionar al FC Dinamo, dupa un conflict cu Gigi Netoiu, privind transferurile jucatorilor Stefan Grigorie si George Galamaz la Wisla Cracovia.
Turcu: "M-am retras oficial!"
Omul de afaceri Vasile Turcu a declarat ieri, dupa sedinta de la sediul FC Dinamo, ca s-a retras in mod oficial din calitatea sa de actionar al clubului. "Gata! Am decis. M-am retras chiar astazi (n.r. - ieri). Urmeaza ca, pana cel tarziu in 31 martie, sa imi primesc banii. Am fost mahnit de decizie pentru ca atat eu, cat si Ioan Becali am investit bani si multa munca. In sapte luni, Becali a fost un rob, a muncit mai mult decat la el acasa", a precizat Turcu. Intrebat daca se va implica financiar la un alt club, Turcu a raspuns: "Doua-trei luni voi sta departe de fenomen. Vreau sa analizez pentru a vedea ce, unde si cat am gresit. Vreau sa-mi ling ranile. Oricum, eu cred ca am facut ceva si, daca o sa fiu contactat, am sa ma gandesc de o suta de ori inainte sa iau o decizie".
Savulescu si Busca in stand-by
Alti doi actionari care au venit la FC Dinamo in acelasi timp cu Ioan Becali, Dragos Savulescu si Florin Busca, nu si-au precizat inca pozitia, dar este foarte probabil ca si ei sa se retraga. Nemultumiti deja de faptul ca actiunile cu s-au impartit inca, cei doi au aflat cu surprindere ca mai multi fotbalisti de la Dinamo sunt detinuti, in co-proprietate, de firme particulare, unele conduse chiar de catre Nicolae Badea si Gigi Netoiu. In acest caz, Savulescu si Busca asteapta un semnal de la Ioan Becali, care cauta un club din Divizia A pe care sa-l preia. Sportul Studentesc si FC National sunt doar doua variante din Capitala, nefiind exclus sa fie vizat si un club din provincie. In aceste conditii, actionari la FC Dinamo vor ramane Nicolae Badea, Gigi Netoiu, Cristian Borcea, Bagher Karimzadeh si Vladimir Cohn. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.