Consiliul Concurentei solicita eliminarea scutirilor de la plata taxelor de licenta de care beneficiaza Compania Nationala Loteria Romana pentru anumite segmente de activitate, pentru a nu distorsiona concurenta, a declarat ieri pentru Mediafax prese
Consiliul Concurentei solicita eliminarea scutirilor de la plata taxelor de licenta de care beneficiaza Compania Nationala Loteria Romana pentru anumite segmente de activitate, pentru a nu distorsiona concurenta, a declarat ieri pentru Mediafax presedintele Consiliului, Mihai Berinde. "In legislatie exista anumite prevederi care permit acordarea unor scutiri in cazul Companiei Nationale Loteria Romana, de care nu beneficiaza alti operatori de piata. Acestea creeaza premisele unei distorsionari a concurentei pe piata jocurilor de noroc", a spus Berinde. Potrivit unui comunicat al institutiei, membrii Consiliului Concurentei au avut intalniri cu reprezentantii mai multor ministere, discutiile derulate la Ministerul Finantelor Publice vizand si cadrul de reglementare a domeniului jocurilor de noroc. "Reprezentantii Consiliului Concurentei au sustinut aplicarea prin lege a unui tratament egal tuturor operatorilor de pe o piata deschisa concurentei de catre autoritatea publica cu rol de reglementator in domeniu, respectiv Ministerul Finantelor Publice", se arata in comunicat. Consiliul a formulat anul trecut o serie de demersuri pentru eliminarea prevederilor anticoncurentiale, iar reprezentanti MFP au afirmat ca exista un proiect de act normativ avand ca obiect jocurile de noroc care isi propune sa reglementeze cat mai clar acest domeniu. Un alt subiect discutat de reprezentantii MFP si ai Consiliului a fost modul de stabilire administrativa a numarului de societati autorizate in calitate de comisionari vamali pentru fiecare birou vamal, prevedere din Regulamentul de aplicare a Codului Vamal care afecteaza concurenta. Conducerea Autoritatii Vamilor a anuntat ca, in actualul proiect de modificare a regulamentului, a fost eliminata prevederea respectiva. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.