Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) expune pentru public cartea realizata de copiii care au participat pe 18 decembrie 2005 la evenimentul special de Craciun intitulat "Poveste de iarna". Volumul reuneste ilustratii ale unor scene din povestil
Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) expune pentru public cartea realizata de copiii care au participat pe 18 decembrie 2005 la evenimentul special de Craciun intitulat "Poveste de iarna". Volumul reuneste ilustratii ale unor scene din povestile preferate ale copiilor. Lucrarile lor au fost inspirate de operele vazute si analizate in timpul vizitei active in expozitiile muzeului. Copii intre 6 si 14 ani, insotiti de parinti, au fost condusi de specialistii Sectiei Educatie, Comunicare si Proiecte Culturale, in Galeria Nationala si Galeria de Arta Europeana, unde operele de arta au constituit punct de plecare pentru o discutie interactiva despre povesti. In partea a doua a programului, in cadrul atelierului de creatie, participantii si-au exersat abilitatile de ilustratori de carte.
In luna martie, programele pentru familii au ca tema "Lumea obiectelor" si se desfasoara in Galeria de Arta Europeana si in Galeria de Arta Veche Romaneasca. Programele pentru familii se organizeaza cu regularitate la MNAR incepand cu anul 2002. Ele sunt structurate in vizite active si ateliere de creatie si au loc sambata si duminica, in primele trei saptamani ale lunii, dupa cum urmeaza: * prima sambata si duminica din luna, orele 11.00 - pentru familii cu copii de 6-8 ani;
l a doua sambata si duminica din luna, orele 11.00 - pentru familii cu copii de 8-10 ani; * a treia sambata si duminica din luna, ora 11.00 - pentru familii cu copii de 10-14 ani. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.